Αλεξανδρούπολη: “Το  έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”, βροντοφώναξαν οι πολίτες σε εντυπωσιακή διαμαρτυρία

Αλεξανδρούπολη: “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”, βροντοφώναξαν οι πολίτες σε εντυπωσιακή διαμαρτυρία

“Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή “, βροντοφώναξαν σήμερα και στην Αλεξανδρούπολη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες σε εντυπωσιακή συγκέντρωση και πορεία διαμρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία ων Τεμπών.

Με μπροστάρηδες τους νέιυς, φοιτητές και μαθητές, εκατοντάδες πολίτες σε μια εντυπωσιακή παρουσία, συμμετείχαν στις  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τους 57 μέχρι στιγμής νεκρούς στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Με την συγκέντρωση ποτ ξεκίνησε το μεσημέρι  μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την οποία διοργάνωσαν σύλλογοι, φορείς και σωματεία.

Οι συγκεντρωθέντες, αφού υπήρξαν σύντομες ομιλίες επικεφαλής φορέων, έκαναν στη συνέχεια πορεία, η οποία από την Λεωφόρο Δημοκρατίας και μέσω της οδού Κύπρου έφτασε στον Σιδηροδρομικό  Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Τα συνθήματα οργής, αγανάκτησης και απαίτησης να αποδοθούν οι ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση κυριαρχούσαν, ενώ οι συγκεντρωθέντες  άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Στη συνέχεια η πορεία επέστρεψε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου  με τα συνθήματα   “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή “, Κέρδη βαμμένα στο φοιτητών το αίμα”, “Ασφάλεια στα τρένα, ασφάλεια στα σχολειά, τα παιδιά δεν είναι κέρδη και ζημιά”.