Νέοι Συνοριοφύλακες: ΚΑΠΟΙΟΙ, μετά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, διαμαρτύρονται τώρα για τις… υπηρεσίες!!!

Νέοι Συνοριοφύλακες: ΚΑΠΟΙΟΙ, μετά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, διαμαρτύρονται τώρα για τις… υπηρεσίες!!!

Εν αναμονή του πορίσματος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης των νέων Συνοριοφυλάκων, καινούργια θέματα και ζητήματα τίθενται ή ΚΑΠΟΙΟΙ-επαναλαμβάνουμε ΚΑΠΟΙΟΙ-προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Αρχικά να πούμε ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στον Έβρο από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αναμένεται να ξαναεπισκεφτούν την περιοχή. Για να συλλέξουν επιπλέον στοιχεία από τους νέους Συνοριοφύλακες που έκαναν εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης μετά την εισαγωγή τους για εκπαίδευση στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Να μιλήσουν δηλαδή με όλους, αλλά και  τους γονείς τους, ώστε στη συνέχεια να καταθέσουν το πόρισμα τους και να αποφασιστεί από την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργειου Προστασίας του Πολίτη τι μέλλει γενέσθαι. Να επισημάνουμε επίσης, ότι τα τελικά Σύμφωνα Συμβίωσης ήταν πολύ λιγότερα από όσα είχαν συναφθεί σε συμβολαιογράφους, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας να τα καταθέσουν και την άμεση, οργισμένη αντίδραση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.
Η… ατιμωρησία πάντως για το συγκεκριμένο ζήτημα, φαίνεται ότι έκανε ΚΑΠΟΙΟΥΣ-επαναλαμβάνουμε ΚΑΠΟΙΟΥΣ για να μην παρεξηγηθούμε-από τους νέους Συνοριοφύλακες, να… αναθαρρήσουν. Έτσι οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν, ότι πριν ακόμα ουσιαστικά αναλάβουν καθήκοντα στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που τοποθετήθηκαν, άρχισαν τις γκρίνιες για το πρόγραμμα των υπηρεσιών τους. Κι  όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με παράπονα και τηλεφωνήματα σε υψηλόβαθμους αστυνομικούς συναδέλφους τους, αλλά και σε πολιτικά  και… δημοσιογραφικά (θα το εξηγήσουμε παρακάτω) γραφεία.
Χάνουν με το “καλημέρα” περίπου 200 ευρώ
Αρχικά όπως μάθαμε, δεν φτάνει που για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης υπήρξαν τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης και “έριξαν” με νόμιμο μεν αλλά ανήθικο τρόπο τους συναδέρφους τους, αντέδρασαν και σε απόφαση του Διοικητή Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Αυτός λοιπόν ξεκαθάρισε όταν τοποθετήθηκαν εκεί όσοι έκαναν Σύμφωνα Συμβίωσης, πως… δεν θέλει να τους στερήσει την οικογένεια τους. Από την στιγμή λοιπόν που συζούν με κάποιον ή κάποια, δεν θέλει να χάνουν τις οικογενειακές στιγμές. Γι΄ αυτό και δεν θα μπαίνουν υπηρεσία τη νύχτα ή το Σαββατοκύριακο. Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση ΚΑΠΟΙΩΝ, αφού θεωρούν ότι αδικούνται γιατί χάνουν ένα επιπλέον ποσό, τουλάχιστον 200 ευρώ, από την αποζημίωση Σαββατοκύριακου και νυχτερινών.
Άρχισαν λοιπόν να διαμαρτύρονται δεξιά και αριστερά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν φτάνει δηλαδή που παρέκαμψαν τη σειρά  και προνομιακά τοποθετήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ενώ δεν το δικαιούνταν με  τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης που συνήψαν, τώρα…  ζητούν και τα ρέστα από πάνω. Πολύ φοβόμαστε μάλιστα, ότι από την… χαλαρή αντιμετώπιση του ζητήματος των Συμφώνων Συμβίωσης,  οι διαμαρτυρίες τους μπορεί τελικά να πιάσουν τόπο. Όσο και αν θέλει ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, να είναι εντάξει με τη συνείδησή του και με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του.
Ζητούν να τους μεταφέρουν δωρεάν
από Αλεξανδρούπολη στο Διδυμότειχο
Υπάρχει όμως κάτι ακόμα, που αφορά κυρίως  το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, το οποίο   βρίσκεται το χωριό Ισαάκιο, αλλά και το αντίστοιχο της Ορεστιάδας στο Χειμώνιο. ΚΑΠΟΙΟΙ-το επαναλαμβάνουμε πάλι κάποιοι- από τους νέους Συνοριοφύλακες οι οποίοι μένουν στην Αλεξανδρούπολη και πηγαινοέρχονται στο Διδυμότειχο καθημερινά, άρχισαν επίσης να γκρινιάζουν για το πρόγραμμα υπηρεσιών, από την πρώτη κιόλας στιγμή που τοποθετήθηκαν εκεί. Αν και με βάση τον κανονισμό αυτό απαγορεύεται, αφού προβλέπεται να διαμένουν το πολύ 30 χιλιόμετρα από την Υπηρεσία τους και η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ με επικεφαλής τον Πασχάλη Συριτούδη… κάνει τα στραβά μάτια και το ανέχεται, ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες και τις γκρίνιες γιατί δεν τους… διευκολύνουν να μένουν στην Αλεξανδρούπολη.
Με καθαρά… δημοσιοϋπαλλιλίστικη νοοτροπία δηλαδή. Όταν άλλωστε κοπέλα 19 χρόνων που έκανε εικονικό Σύμφωνο Συμβίωσης, τηλεφωνεί στο Evros-news.gr και μας… απειλεί επειδή αποκαλύψαμε το θέμα, γιατί να μην σκέφτονται έτσι και άλλοι… συνάδερφοι της; Εδώ βλέπουμε στο facebook γονείς που τα παιδιά τους έκαναν εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης να γράφουν, με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, “Ντροπή, δεν υπάρχει Κράτος, Κυβέρνηση” και γίνονται και τιμητές από πάνω αντί να ντρέπονται. Όλα λοιπόν να τα περιμένεις. Γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε το Κράτος και όταν ο καθένας κοιτάει πως θα… βολευτεί, έστω και με ανήθικο τρόπο όπως για παράδειγμα με τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, να βγαίνει δημόσια και παριστάνει τον τιμητή, τότε είναι πραγματικά να… τρελαίνεσαι.
Ο δημοσιογράφος Κολιός πρωτοστατεί
στην ανάδειξη των διαμαρτυριών τους
Οι διαμαρτυρόμενοι βρήκαν μάλιστα… έκφραση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο οποίος προσπαθεί συνέχεια να αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα μέσα από την εκπομπή του στον Maximum FM. Mε συνεχείς συνεντεύξεις λοιπόν, απαιτεί όσοι τοποθετήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο, να μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ καθημερινά με έξοδα της Αστυνομίας και παράλληλα να διευκολύνονται στο πρόγραμμα των υπηρεσιών τους. Επίσης ζήτησε μέχρι και να τους νοικιάζει σπίτια δωρεάν η Πολιτεία αν θέλει να μένουν στο Διδυμότειχο ή όπου αλλλού τοποθετήθηκαν. Αυτά ακούσαμε να λέει ο κ.Κολιός, σε συνεντεύξεις με τον Πρόεδρο Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά πριν λίγες ημέρες, αλλά και σήμερα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων ΠαναγιώτηΧαρέλα.
Ο δημοσιογράφος Κολιός δηλαδή, που στις εκπομπές του… βγάζει πύρινους λόγους και λέει ότι… σβήνει ο βόρειος Έβρος, κάτι που φυσικά ισχύει, που κατακεραυνώνει την Πολιτεία και την εκάστοτε Κυβέρνηση ότι δεν κάνουν τίποτα να το αποτρέψουν, απαιτεί από το μικρόφωνο του όσοι υπηρετούν στο Διδυμότειχο να διευκολύνονται για να μένουν στην Αλεξανδρούπολη. Να τους διευκολύνει μάλιστα η Υπηρεσία πληρώνοντας και τα μεταφορικά τους έξοδα ή να τους νοικιάσει και σπίτια δωρεάν.
Παιδιά   που με ένα απλό Απολυτήριο Λυκείου και με δύο μήνες εκπαίδευση, προνομιακά λόγω της ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ για την οποία και το Evros-news.gr έδωσε αγώνα και καλά κάναμε, έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι. Αρχικά για ένα χρόνο και μετά με μονιμοποίηση. Όταν την ίδια στιγμή συνομήλικοί τους ή ακόμα μεγαλύτεροι σπουδάζουν χρόνια στο Πανεπιστήμιο για να γίνουν Καθηγητές μετά από πέντε χρόνια ή οι γιατροί μετά από 10 χρόνια και αν και όταν διοριστούν στο Δημόσιο, να παίρνουν σχεδόν τα ίδια χρήνατα με τους νέους Συνοριοφύλακες ή το πολύ ελάχιστα περισσότερα.
Εβρίτες που τοποθετούνται ως Αναπληρωτές Καθηγητές σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και σε απομακρυσμένα νησιά και όχι μόνο αναγκάζονται να πηγαίνουν και να πληρώνουν ενοίκια, μεταφορικά αν θέλουν κάποια γιορτή να έρθουν να δουν την οικογένεια τους, αλλά και να την ταλαιπωρούν κουβαλώντας την μαζί τους. Μετά από σπουδές χρόνων στα Πανεπιστήμια. Γιατροί που εργάζονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και φυσικά αν θέλουν να μένουν στην Αλεξανδρούπολη, πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης ή αν νοικιάζουν στο Διδυμότειχο τα ενοίκια τους. Μετά από 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο ή όσοι τοποθετούνται σε Αγροτικά Ιατρεία, αλλά δεν ενεργούν έτσι. Αλήθεια, όσα παιδιά είναι από την Ροδόπη και τοποθετήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας τι να πουν; Μαθαίνουμε ότι Συνοριοφύλακας από την Δράμα που τοποθετήθηκε στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ  Φυλακίου, δεν του άρεσε αυτό και παραιτήθηκε.
Σε όσους λοιπόν από τους 250 νέους Συνοριοφύλακες δεν αρέσουν όσα ισχύουν, μπορούν και αυτοί ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. Για να δουλέψουν σερβιτόροι, delivery ή στα χωράφια, όπως πολλοί άλλοι συνομήλικοι τους αγόγγυστα και χωρίς γκρίνιες και διαμαρτυρίες. Που μένουν στο Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, το Σουφλί ή στα χωριά τους. Που πληρώνουν από την τσέπη τους την βενζίνη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δυστυχώς, ο Δημήτρης Κολιός  στην συγκεκριμένη περίπτωση υποστηρίζει τα εντελώς διαφορετικά από όσα λέει συνήθως. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πάντως ότι το κάνει επειδή ίσως να πρόκειται για… ψηφοφόρους του από την Αλεξανδρούπολη ή τους γονείς τους όταν το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ζαμπούκη. Για κάποιους άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Ούτε ότι μπορεί να προσβλέπει σε ψήφους εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, για την θέση που ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος. Να προσπαθεί όμως με παρόμοιες θέσεις να… αβαντάρει απαράδεκτα αιτήματα ΚΑΠΟΙΩΝ-το επαναλαμβάνουμε-ΚΑΠΟΙΩΝ νέων Συνοριοφυλάκων, είναι απαράδεκτο.
Υ.Γ: Για όσους από τους νέους συντοπίτες μας, που κατάφεραν προνομιακά σε σχέση με συνομήλικους τους από τις άλλες περιοχές της Θράκης ή της Περιφέρειας ΑΜΘ να εξασφαλίσουν μια θέση στο Δημόσιο με την πριμοδότηση της εντοπιότητας το ξέχασαν, ας αντλήσουν παραδείγματα από τους συντοπίτες τους συνδικαλιστές της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. Που έδωσαν “μάχες” και αγώνα για να πριμοδοτηθεί με 5 μονάδες η εντοποιότητα τους και να έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ οι Εβρίτες στις προσλήψεις. Που κατάφεραν να δίνουν εξετάσεις και τα άλλα τεστ στην Αλεξανδρούπολη και όχι στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας έξοδα και ταλαιπωρία. Που ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής, ως συνδικαλιστές, θα μπορούσαν να… λουφάρουν σε κάποια Υπηρεσία γραφείου ή να αποσπαστούν σε κανένα γραφείο βουλευτή ή άλλου θεσμικού, αλλά ο μεν πρώτος ξημεροβραδιάζεται στο ποτάμι κάνοντας υπηρεσίες νύχτα-μέρα στο Τμήμα Συνοριακής Φλυλαξης Τυχερού και ο δεύτερος στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ισσακίου.  Κι ακόμα ο ταμίας Αντώνης Παρασκευούδης στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου να φυλάει τους λαθρομετανάστες. Όλοι τους μάιστα οικογενειάρχες με παιδιά και αυξημένες υποχρεώσεις και όχι… εικονικά πατρεμένοι.

6 Σχόλια

  1. Τα λέτε παρα πολυ καλα έτσι είναι τα πράγματα οσο και αν τους ποναει. Στη Ελλάδα όλοι έχουν δικαιώματα οχι υποχρεώσεις όμως. Να τους διώξουν άμεσα με το παραμικρό παράπτωμα.

  2. Συγχαρητήρια!

    Μπράβο σου, πολύ δυνατό και σωστό άρθρο κατά την άποψη μου. Επιτέλους κάποιος να πει τα πράγματα όπως έχουν. Τα σώματα ασφαλείας δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο. Πώς περιμένουμε κάποιοι να καταπολεμήσουν το έγκλημα όταν οι πράξεις του αποτελούν έγκλημα. Με όλα αυτά ίσως ξαναγυρίσουμε πολύ σύντομα σε νέα μνημόνια αλλά μάλλον η μνήμη κάποιον είναι πολύ κοντή.

  3. Μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο όλοι σε αυτό το κράτος. Ξεκινάει η παρανομία από αυτούς που περιμένουμε να καταπολεμήσουν το έγκλημα. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το επάγγελμα που διαλέγουν. Γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για όλα αυτά που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάντα δικαιώματα και πότε υποχρεώσεις. Εσείς ιδιωτικοί υπάλληλοι και όλοι όσοι δεν δουλεύετε στο δημόσιο γιατί πληρώνετε τα πάντα από τη τσέπη σας για όλα αυτά που δικαιούνται όλοι αυτοί και πληρώνετε και για όλους αυτούς??????

  4. Τι παιδιά έχουμε μεγαλώσει. Εμείς τους κάναμε έτσι.

  5. Συγχαρητήρια για το άρθρο και τις θέσεις που εκφράζει.Το γνωστό ελληνικό τερτιπι.Να μπούμε στο δημοσιο με κάθε τρόπο και μετά αν είναι δυνατόν να βγούμε στην σύνταξη την επόμενη μέρα!Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρια.

  6. Αυτός ο δικηγόρος μου θυμίζει κάτι σαν τις Μ.Κ.Οδες που τα παίρνουν για να υποστηρίζουν παράνομους μετανάστες. Κάνω λάθος;;;;; έχω την εντύπωση ότι κατατάχθηκαν για να υπηρετήσουν την πατρίδα, όπου πρέπει, χωρίς τα Θέλω ότι με συμφέρει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*