Προϊόντα του Έβρου και της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις” στο Μετρό Συντάγματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Προϊόντα του Έβρου και της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση “Μοναδικές Γεύσεις” στο Μετρό Συντάγματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοπικά προϊόντα από τον Έβρο και συνολικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζονται και πωλούνται στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος,  την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”.

Την παρουσίασε αφιλοκερδώς ο αγαπημένος Εβρίτης τηλεπαρουσιαστής του “Τροχού της Τύχης” Πέτρος Πολυχρονίδης, που ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι διοργανωτές, αφού ο καταγόμενος από τη Νέα Βύσσα συμπατριώτης μας, πάντα φροντίζει να αναδεικνύει τον τόπο μας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, εκτός των Προέδρων των Επιμελητηρίων των πέντε νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης, οι βουλευτές Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και Αχμέτ Ιλχάν και ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο καταγόμενος από την Καβάλα βουλευτής Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης. Επίσης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, η Γεική Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα  Καλογήρου, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλης Τσολακίδης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των βουλευτών και των Προέδρων όλων των Επιμελητηρίων αλλά και των άλλων εκπροσώπων θεσμικών φορέων, εγκαινιάστηκε η έκθεση και στη συνέχεια όλοι μαζί περιηγήθηκαν στα περίπτερα της. Κάθε Επιμελητήριο έχει και δικό του περίπτερο, αλλά υπάρχουν φυσικά τα περίπτερα των επαγγελματιών, παραγωγών που συμμετέχουν και από τους οποίους μπορεί οποιοσδήποτε περνάει από το Μετρό Συντάγματος να αγοράσει προϊόντα που παράγονται στην  Περιφέρειας ΑΜΘ.

Πέντε οι εκθέτες από το νομό Έβρου

Ο νομός Έβρου και τα πάμπολλα σπουδαία προϊόντα του εκπροσωπούνται από πέντε περίπτερα, τα λιγότερα από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τέσσερις παραγωγούς και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης. Πρόκειται για τα προϊόντα του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Λύρας Σουφλίου “Η ΘΡΑΣΣΑ ” της οικογένειας Λαχτάρα, για τα Λουκούμια Φερών της οικογένειας Γιαννακίδη, για το ελαιόλαδο Μάκρης Calypso, τα μελισσοκομικά προϊόντα της Δάφνης Λαμπρίδου και το  ηλεκτρονικό κατάστημα Evroshop, που πουλάει στην έκθεση κάποια από τα προϊόντα τα οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού e-shop που έχει.

Πολλοί πάντως από όσους επισκέφθηκαν χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας την έκθεση, κυρίως καταγόμενοι από την Θράκη, αναζητούσαν κάποιο περίπτερο να προμηθευτούν καβουρμά ή λουκάνικα και τυριά τα οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε από τον Έβρο, ούτε από τους άλλους νομούς της Θράκης που επίσης παράγουν καβουρμά, αν και η Ροδόπη με την Ξάνθη είναι αλήθεια πως έχουν περισσότερα περίπτερα παραγωγών και επιχειρήσεων στην έκθεση αυτή, όπως και η Καβάλα με την Δράμα επίσης. Ακόμα δεν υπάρχει κανένας επαγγελματίας από τις περιοχές Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι θέμα… κόστους συμμετοχής ή ανοργανωσιάς και ανικανότητας της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου να πείσει και άλλους παραγωγούς να συμμετέχουν. Οι εκπρόσωποι του πάντως στην έκθεση ήταν σχεδόν όσοι και οι εκθέτες, με τον Πρόεδρο του Τάκη Τοψίδη, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Ραδιόγλου, το μέλος της διοίκησης Κούλα Λεγγέτση και τον υπεύθυνο γραφείου Τύπου Θανάση Τσολάκη.