Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις, μετά από καταδιώξεις, διακινητών λαθρομεταναστών και κρυμμένων σε νταλίκες

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις, μετά από καταδιώξεις, διακινητών λαθρομεταναστών και κρυμμένων σε νταλίκες

Συνελήφθησαν προχθές (10-3-2023) στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Δαδιάς – Λουτρών Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός,ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαντον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε.

Συνελήφθησαν επίσης:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής,  οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν  έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) λαθρομετανάστες.

Ακόμα, στην Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσ άόκαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.