ΒΙΝΤΕΟ: Η απάντηση της 92χρονης ανεμβολίαστης απ΄ το Ποιμενικό Έβρου, για το πρόστιμο που της έστειλαν

ΒΙΝΤΕΟ: Η απάντηση της 92χρονης ανεμβολίαστης απ΄ το Ποιμενικό Έβρου, για το πρόστιμο που της έστειλαν

Στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr στις 8 Μαρτίου, για το πρόστιμο 107,30 ευρώ που στάλθηκε σε 92χρονη από το χωριό Ποιμενικό Διδυμοτείχου, μέσω της ΔΟΥ Ορεστιάδας, επειδή δεν εμβολιάτηκε για τον κορονοίό, δόθηκε συνέχεια από ΜΜΕ της Αθήνας.

Στον  “Ελεύθερο Τύπο” και τον δημοσιογράφο Άγγελο Αγγελίδη, που με βάση το ρεπορτάζ μας έψαξε το θέμα, μίλησε ο Δημήτρης Παναγιωτούδης, εγγονός της 92χρονης γιαγιάς Μαρίας από το Ποιμενικό. Γνωστός σε όλους μας για τις δράσεις του ως μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας και όχι μόνο, ο Δημήτρης Παναγιωτούδης ξεκαθάρισε ότι η γιαγιά του δεν γνωρίζει για το πρόστιμο αυτό, αφού τον φάκελο που της στάλθηκε δεν τον άνοιξε και τον πήρε ο πατέρας του, ο οποίος τον έστειλε στον ίδιο.  «Δεν είπα κάτι στη γιαγιά μου. Απλά ανέφερα ότι είναι κάτι… χαρτιά. Αν της έλεγα ότι θα πληρώσει 107,30 ευρώ επειδή δεν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ ο πλησιέστερος γείτονάς της μένει… 200 μέτρα παρακάτω, θα γινόταν ‘Τούρκος’!», είπε στο “EleftherosTypos.gr”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Έβρος: Έστειλαν σε 92χρονη πρόστιμο 107 ευρώ μέσω Εφορίας, επειδή δεν εμβολιάστηκε για κορονοϊό

Μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο που βρέθηκε στο Ποιμενικό για να κλαδέψει την κληματαριά στο σπίτι της γιαγιάς του Μαρίας, η ίδια του μαγείρεψε αφού παρά την ηλικία της είναι ιδιαίτερα δραστήρια και όπως μπορείτε να ακούσετε στο ΒΙΝΤΕΟ που παρυσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Evros-news.gr, αγνοεί για το χρηματικό πρόστιμο. Πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να της επέβαλλαν να πληρώσει γιατί δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού; Η ίδια λέει:

“Όχι. Για πρόστιμο είμαι εγώ; Τι πρόστιμο; Τι θα δώσω εγώ;”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η κ. Μαρία Παναγιωτούδη είναι 92 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ποιμενικό, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του βόρειου Έβρου. Πλέον, έχει 100 κάτοικους, με την πλειονότητα να είναι άνω των 70 ετών. «Ασχολείται μόνο με τα ζωντανά της και τον κήπο της. Μένει μόνη της και απλά ερχόμαστε οι συγγενείς να τη δούμε και να της φέρουμε διάφορα ψώνια από την Ορεστιάδα που απέχει 16 χιλιόμετρα. Δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο. Κοιτάει απλά τη δουλειά της», πρόσθεσε ο εγγονός της Δημήτρης Παναγιωτούδης.

Μάλιστα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί το Κράτος, η Κυβέρνηση και γενικά η Πολιτεία, θα μπορούσε να της επιβάλλει τέτοιο πρόστιμο επειδή δεν εμβολιάτηκε κατά του κορονοϊού:

“Τώρα για εμβόλιο είμαι εγώ; Εμένα δεν με πιάνει (εννοεί η τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο)”

Βέβαια, ο κ. Παναγιωτούδης δεν έστρεψε τα βέλη του κατά των υπαλλήλων της ΔΟΥ. «Αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που ορίζει ο νόμος. Το πρόβλημα είναι ο νόμος. Με ποια λογική ζητάς από μία 92χρονη γριούλα να πληρώσει πρόστιμο επειδή δεν έκανε το εμβόλιο; Και ειδικά, όταν η συγκεκριμένη γριούλα ζει σε μία ακριτική περιοχή, δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο και εν τέλει φροντίζει να μην ερημώσει ο Έβρος;», αναρωτήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και άλλοι ηλικιωμένοι στην περιοχή της Ορεστιάδας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν έχουν λάβει -επίσης- ραβασάκια από την τοπική εφορία.