Έβρος: Πένθος και θλίψη για το θάνατο του Σουφλιώτη γιατρού-Διευθυντή Πνευμολογίας Γιώργου Πατλάκα 

Πένθος και θλίψη στην Αλεξανδρούπολη όπου ζούσε, στο Σουφλί απ΄ όπου κατάγονταν και την Κομοτηνή όπου υπηρετούσε ως Διευθυντής Πνευμολογίας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, για τον θάνατο του γιατρού Πνευμονολόγου Γιώργου Πατλάκα.

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από άνιση “μάχη” με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος εκτός από την οικογένεια, τους συγγενείς και τους συναδέρφους του και όσους τον γνώριζαν. Ο εκλιπών που γεννηθηκε και μεγάλωσε στο Σουφλί, ήταν μάχιμος λειτουργός της ιατρικής καταθέτοντας την προσφορά του στον συνάνθρωπο ψυχή τε και σώματι, με ευγένεια, προθυμία, και επάρκεια επιστημοσύνης, ενώ στη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, τόσο της περίθαλψης των νοσούντων, όσο και της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας δια του Τύπου. Έμενε με την οικογένεια του στην Αλεξανδρούπολη και εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της η Διοικήτρια του νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη αναφέρει: “Έφυγε νωρίς από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός γιατρός, ένας πολύτιμος φίλος, ο Γεώργιος Πατλάκας, Πνευμονολόγος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας μέχρι πρότινος. Όρθιος και γενναίος πολεμιστής της ζωής, πάλευε μέχρι την τελευταία του ανάσα για το καλό όλων. Ευγενικός, προσηνής, ήρεμος, χάραξε μια φωτεινή πορεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όντας παράδειγμα για όλους. Με αισθήματα οδύνης τον αποχαιρετούμε”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» αναφέροντας για τον κο Πατλάκα τα εξής: «Έφυγε νωρίς από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός γιατρός, ένας πολύτιμος φίλος, ο Γεώργιος Πατλάκας, Πνευμονολόγος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας μέχρι πρότινος.

Όρθιος  και γενναίος  πολεμιστής της ζωής πάλευε μέχρι την τελευταία  του ανάσα για το καλό όλων. Ευγενικός,  προσηνής, ήρεμος χάραξε μια φωτεινή πορεία στο Γ.Ν. Κομοτηνής, όντας παράδειγμα για όλους. Με αισθήματα οδύνης τον αποχαιρετούμε.

Θα παραστούμε στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου  στις 16:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής  στην Αλεξανδρούπολη.

Η Διοίκηση και σύσσωμο  το προσωπικό του Γ.Ν. Κομοτηνής εκφράζουν τα θερμά συλληπητήρια  στην οικογένειά του».

Πηγή: inkomotini.news