Αλεξανδρούπολη: Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας κατά της απόπειρας ιδιωτικοποίησης του νερού, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο των δύο στάσεων εργασίας χθες και σήμερα και με μπροστάρη τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Μπάμπη Μιχαηλίδη, με πανό και συνθήματα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα των πολιτών και τα δικαιώματα δεν πωλούνται, έκαναν πορεία έως το πάρκο Ακαδημίας. Είχαν ήδη προηγηθεί αποφάσεις τόσο του Διοικητικού Συμβουλίιυ της ΔΕΥΑΑ, του Συλλόγου Εργαζομένων αλλά και ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη υπαγωγή της ΔΕΥΑΑ  στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, διαδικασία που κινεί η Κυβέρνηση για να τις Ιδιωτικοποιήσει.

Όπως αναφέρονταν μεταξύ άλλων:
“Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην οικονομική στήριξη των Δ.Ε.Υ.Α. , στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών που εκτοξεύτηκαν από την ενεργειακή κρίση και την στελέχωση των υπηρεσιών τους .
Δεν επιτρέπεται σε ένα Κράτος Δικαίου η Κυβέρνηση να αμφισβητεί τα δεδομένα, τα κεκτημένα , τα κατοχυρωμένα .
Το ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ
Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ”.

Στην πορεία διαμαρτυρίας παρόντες ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και υποψήφιοι του κόμματος στον Έβρο, ενώ ο Πάρης Παπαδάκης που επίσης διακρίνεται στο ΒΙΝΤΕΟ (αυτός που μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο κατά την πορεία), συμμετείχε μάλλον με την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΑ, στην οποία είχε προσληφθεί εδώ και χρόνια ως δικηγόρος από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και όχι ως υποψήφιος του κόμματος Βελόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ