Επιτέλους, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια από την δωρεά του εκ μέρους του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” τέθηκε σε λειτουργία το Pet-Scan στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Ήδη οι πρώτοι ασθενείς υποβλήθηκαν επιτυχώς σε εξέταση από το υπερσύγχρονο μηχάνημα που αποτελεί δωρεά αξίας 3 εκ. ευρώ, από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την έναρξη της λειτουργίας του έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου Αθανάσιος Ζησιμόπουλος. Ο κ.Ζησιμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:
“Καλή μας αρχή! Οι πρώτοι ασθενείς μας υπεβλήθησαν σε επιτυχή εξέταση PET/CT στο Τμήμα Πυρινικής Ιατρικής ΠΓΝΑ. Η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας είναι μεγάλη, γιατί μας δόθηκε μέσω της δωρεάς του Ι.Σ ΝΙΑΡΧΟΥ, η δυνατότητα να φανούμε χρήσιμοι στους ασθενείς της ΑΜΚΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «ΣυνεχιΖΩ», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «ξεκίνησε μία νέα εποχή, με περισσότερα “όπλα” για τους ασθενείς με καρκίνο».
Να θυμίσουμε, ότι η δωρεά του υπερσύγχρονου μηχανήματος PET SCAN από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στο ΠΓΝΑ έγινε το 2018 και από τότε μέχρι σήμερα, ήταν εκτός λειτουργίας. Έτσι οι ογκολογικοί ασθενείς υποβάλλονταν σε μεγάλη ταλαιπωρία, οι ίδιοι και οι οικογένειες υους, αφού ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέχρι την Θεσσαλονίκη ή ακόμα και στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.