Έβρος: Οι διακινητές λαθρομεταναστών… δεν απεργούν – Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαποί

Έβρος: Οι διακινητές λαθρομεταναστών… δεν απεργούν – Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαποί

Συνελήφθησαν προχθές (14-3-2023) το πρωί σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ορεστιάδας, πέντε (5) διακινητές, δύο αλλοδαποί και τρεις  Έλληνες, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τους τρεις Έλληνες δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άλλος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικώνκαι ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπόδράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5)  λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη τρίτη περίπτωση στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαντον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Φ και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης,Σαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας