Νέο ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου: Προχωρούν οι κυβερνητικές… επενδύσεις ανάπτυξης του βορείου Έβρου

Νέο ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου: Προχωρούν οι κυβερνητικές… επενδύσεις ανάπτυξης του βορείου Έβρου

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες και σε λίγο καιρό θα είναι απόλυτα έτοιμη η νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, απέναντι ακριβώς από την υπάρχουσα.

Τα νέα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που σχεδόν ολοκληρώνονται  και συνδέονται με τις παλιές δομές μέσω τούνελ που ήδη κατασκευάζεται και τελειώνει και αυτό, θα κοστίσουν περίπου 23 εκατ. ευρώ και αποτελούν την μεγαλύτερη κρατική επένδυση που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες στον  βόρειο Έβρο. Η Κυβέρνηση φαίνεται ξεκίνησε δηλαδή να υλοποιεί το σχέδιο που συχνά εξαγγέλει, για την… ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής. Όχι με μικρές βιοτεχνίες ή πολύ περισσότερο εργοστάσια για θέσεις εργασίας του τοπικού πληθυσμού, αλλά με νέα υπερδομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του πολιτικού νάνου Νότη Μηταράκη, ολοκληρώνει την κατασκευή των νέων ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του Φυλακίου Ορεστιάδας, αλλά προφανώς τα εγκαίνια θα γίνουν μετά από τις εθνικές εκλογές. Αν και ο συγκεκριμένος… τύπος, είναι σε θέση ακόμα και να τις εγκαινιάσει προκλητικά πριν τις κάλπες. Εδώ όταν είχε επισκεφθεί την περιοχή, είχε… απειλήσει λόγω των διαμαρτυριών των κατοίκων, ότι θα φέρει και 10.000 λαθροετανάστες αν τον εκνευρίσουν οι Εβρίτες με τις διαμαρτυρίες τους.

Όπως λοιπόν βλέπετε στην φωτογραφία που είναι πρόσφατη από το Φυλάκιο Ορεστιάδας, την δημοσίευσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την… ξετρύπωσε ο Κώστας Θεοχαρίδης, η νέα υπερδομή ολοκληρώνεται. Τζάμπα δηλαδή έδινε… συγχαρητήρια στο ντόπιο υπεργολάβο, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ένας από όσους πρωτοστατούσαν στις αντιδράσεις, επειδή προσωρινά για μια-δυο ημέρες πήρε τα μηχανήματα του και αποχώρησε λόγω των αντιδράσεων των απλών κατοίκων, αλλά επέστρεψε φυσικά κανονικά και δουλεύει όλο αυτό το διάστημα.

Θα μου πείτε, ο ίδιος τότε υποστήριζε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να εκμεταλλευθεί και να… εξαργυρώσει εκείνο τον αγώνα  για να είναι υποψήφιος βουλευτής με κάποιο κόμμα. Μάλιστα επιτίθονταν σε όσους υποστήριζαν το αντίθετο. Τώρα βέβαια, με μια μεγαλοπρεπή… κωλοτούμπα, έθεσε υποψηφιότητα στον Έβρο, αφού… έτρεξε από τους πρώτους να υποβάλλει γραπτή αίτηση και μάλιστα… φωτογραφήθηκε γι αυτό, μια και υπάρχει πιθανότητα το συγκεκριμένο κόμμα να εκλέξει βουλευτή. Μπορεί η… κωλοτούμπα να θεωρείται δύσκολη, πόσω μάλλον αν συνηθίζεις να φοράς και… γιλέκο, αλλά όταν είσαι αποφασισμένος να την κάνεις, τα καταφέρνεις. Και παράλληλα μπορείς να κατηγορείς τους άλλους πολιτικούς για… αναξιοπιστία.