Αλεξανδρούπολη: Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη χθεσινή απεργία – Ούτε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία… ένωσε κάποιους

Αλεξανδρούπολη: Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη χθεσινή απεργία – Ούτε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία… ένωσε κάποιους

Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις μέσα σε απόσταση περίπου 500 μέτρων στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν χθες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, από όσους συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε με κυρίαρχο ζήτημα την διαμαρτυρία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Φαίνεται ότι ακόμα και η εθνική ατή τραγωδία με τους 57 νεκρούς, στη συντροπτική πλειοψηφία νέα παιδιά, δεν… ένωσε κάποιους ούτε μπόρεαν να ξεπεράσουν τις γνωστές ιδεολογικές, κομματικές, συνδικαλιστικές και άλλες διαφορές τους και να διαδηλώσουν όλοι μαζί σε μια φωνή. Μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι, κυρίως συνδικαλιστές, εκπρόσωποι η υποψήφιοι των κομμάτων μπροστά στο  Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην συγκέντρωση από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη, της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτη Τσίρτση, τον Δικηγορικό Σλυλλογο με δικό του πανό διαμαρτυρίας, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Κασαπίδη, την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Μπέρδου, Σπύρο Δέδογλου, Μενέλαο Μαλτέζο, τον υποψήιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Βαβία μεταξύ άλλων.

Λίγο πιο πέρα, μπροστά στο Δημαρχείο κάποιες δεκάδες στην συγκέντρωση των προσκείμενων κυρίως στο ΚΚΕ, εκπροσώποιυς εργατικών σωματείων, όπως του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούποληςφοιτητικών συλλόγων, της Ένωσης Γονέων, με συνθήματα όπως «Ασφάλεια στα τρένα, ασφάλεια στα σχολεία, τα παιδιά δεν είναι κέρδη και ζημία».

Ακολούθησε  πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κύριο σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα παραγραφεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», που έφτασε ως την παραλιακή και τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης.