Αλεξανδρούπολη: Αποχώρησε πριν καν ανακοινώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος ο Δημήτρης Καραβασίλης

Αλεξανδρούπολη: Αποχώρησε πριν καν ανακοινώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος ο Δημήτρης Καραβασίλης

Άδοξο τέλος  φαίνεται πως είχε η φημολογούμενη εδώ και μήνες πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Καραβασίλη για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αφού ο Διευθυντής-manager του ξενοδοχείου Astir-Egnatia, αποχώρησε πριν καν ανακοινώσει επίσημα πως θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, κ.Καραβασίλης συγκέντρωσε σε γνωστή καφετέρια του κέντρου της Αλεξανδρούπολης τους στενούς συνεργάτες του οι οποίοι τον πλαισίωναν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και κάποιους που φέρονταν ως υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι και τους ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, πως δέχεται… βρώμικο πόλεμο με απαράδεκτες φήμες και υπαινιγμούς, που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει έως τον Οκτώβριο και να διεκδικήσει την θέση του σημερινού δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Επίσης, όπως επικαλέστηκε τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που θεωρούνταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του,  τον “άδειασαν” στην πορεία κάποιοι γνωστοί και φίλοι, οι οποίοι του είχαν υποσχεθεί αμέριστη συμπαράσταση, κυρίως οικονομική, στο εγχείρημα που είναι ξεκάθαρο ότι είχε αποφασίσει να ξεκινήσει.

Έτσι, ενώ από το καλοκαίρι ακόμα τόσο ο ίδιος ο Δημήτρης; Καραβασίλης όσο και το… περιβάλλον που τον συμβούλευε, κυρίως ο Πρόεδρος της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου Λάκης Κιτσικίδης, αλλά και ο διαχρονικός… μυαλοπώλης Δημοσθένης Δούκας, οι δυο τους ότι πιο… αποκρουστικό και τοξικό υπάρχει στα πολιτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης, διέδιδαν ότι είναι κατά 85% με 90% έτοιμη η δημοτική παράταξη και ο συνδυασμός και μάλιστα… μοίραζαν ήδη και θέσεις Αντιδημάρχων και θα ανακοίνωναν επίσημα το Φθινόπωρο την υποψηφιότητα, τελικά… έκαναν πίσω. Τζάμπα οι επίσημες φωτογραφίσεις για την αφίσα που έκανε σε γνωστό φωτογράφο της Αλεξανδρούπολης ο κ.Καραβασίλης, το πολιτικό γραφείο που ετοιμάζονταν και κυρίως οι συζητήσεις και συμφωνίες με πιθανούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη πάντως, έκανε έξαλλα  με τον Δημήτρη Καραβασίλη, τα άτομα που  είχαν ταχθεί στο πλευρό του και διέδιδαν δημόσια στην πόλη πως θα είναι υποψήφιοι μαζί του, αφού πλέον τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα με την αποχώρηση του.  Μαθαίνουμε μάλιστα πως ήδη από σήμερα οι Κιτσικίδης, Δούκας και Νίκος Γρηγοριάδης, αναζητούν κάποιο άλλο πρόσωπο που να ανήκει στον κεντροαριστερό (λέγε με ΠΑΣΟΚ) χώρο, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας. Έγιναν μάλιστα και κάποιες πρώτες… κρούσεις σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να συγκεντρώνουν τα… χαρακτηριστικά που ψάχνουν, αλλά εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις. Πάντως τίποτε πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμα να προκύψει υποψήφιος για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας ο “κολλητός” του Λάκη Κιτσικκίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης.

Η ουσία είναι ότι ο Δημήτρης Καραβασίλης, όπως και το 2018 που επίσης διέδιδε ότι σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κόντρα στον Βαγγέλη Λαμπάκη τότε, λιγοψύχησε και έκανε πίσω και το 2023. Έγινε δηλαδή ένας… Ρούφος και Ασπιώτης ουσιαστικά.

Υ.Γ: Αλήθεια, γιατί δεν βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος ο ίδιος ο Λάκης Κιτσικίδης; Με τόσο… μεγάλη επιτυχία διαχειρίστηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου και την οδήγησε σε τεράστια… ανάπτυξη. Την εκτόξευσε κυριολεκτικά. Οπότε αποτελεί… εγγύηση επιτυχίας και για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.