Το Φεστιβάλ Καντίνας έρχεται στην Ορεστιάδα για πρώτη φορά

Το Φεστιβάλ Καντίνας έρχεται στην Ορεστιάδα για πρώτη φορά

Το Φεστιβάλ Καντίνας – Canteen Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα από 27/04 έως 01/05, με τις συνεργασίες του Δήμου Ορεστιάδος και του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κοινωνία & Πολιτισμός» με τον διακριτικό τίτλο «Thessaloniki Brand» διοργανώνει το Φεστιβάλ Καντίνας –Canteen Festival με τη συμμετοχή καντίνων, μικροπωλητών,
μικροπαραγωγών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών στις εξής παρακάτω πόλεις:
Ορεστιάδα πέντε (5) ημέρες (27/4-1/5) σε συνεργασία με τονΔήμο Ορεστιάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Ορεστιάδας και το Επιμελητήριο Έβρου με τοποθεσία το δρόμο στη μπροστινή πλευρά του Αμφιθεάτρου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ορεστιάδας.
up: ηλικίες από μικρούς και μεγάλους.
Μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και πολιτισμού, που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και όχι μόνο.
Ένα φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει μουσικά και χορευτικά δρώμενα από 
πολιτιστικούς συλλόγους όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθώς και συμμετοχές από σχολές χορού και τοπικά μουσικάωσχήματα, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η συμμετοχή των περιπτέρων, καντινών και άλλων θα υπάρξει κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης και σύμφωνα με τον ήδη καταρτισμένο κανονισμό λειτουργίας μας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές μεγάλων θεματικών πάρκων που έχουμε οργανώσει και έχουμε την εμπειρία.

1. Η ανάδειξη αυτού του μικρού κινητού αμαξιδίου που μπορεί και παρέχει διάφορες ποικιλίες φαγητού, ποτού και καφέ.
2. Η ανάδειξη της περιοχής όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ στο 
πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού.
3. Η ανάδειξη της κουλτούρας γύρω από το street food τόσο της χώρας 
μας όσο και του εξωτερικού με νέες ιδέες για την εξάπλωση τους.
4. Η αναπόληση με «Μνήμες γεύσεων» σε μια προσπάθεια επιστροφής 
στην παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονες ιδέες.


Αποτελέσματα:

Ένα
από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα κόσμου όχι μόνο από την πόλη διεξαγωγής αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της αντίστοιχης περιοχής όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ.
Κατά συνέπεια μιλάμε για ανάπτυξη πολιτιστικού εσωτερικού τουρισμού.

Θα
καθιερωθεί το πανηγύρι που συμβαίνει χρόνια τώρα στις κωμοπόλεις και χωριά σε μία αστική έκδοση αυτού του θεσμού, όπως ακριβώς συμβαίνει με την αρχική εκδοχή του πανηγυριού.

Θεματικοί χώροι:
Το Φεστιβάλ Καντίνας φιλοξενεί τους ακόλουθους θεματικούς χώρους:
Το Εργαστήριο της Ανακύκλωσης (τα παιδιά μετατρέπουν υλικά που γεμίζουν τις σακούλες των σκουπιδιών σε πρώτη ύλη για την δημιουργία πρωτότυπων διακοσμητικών κατασκευών)
Σπιτάκι νέων τεχνολογιών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής tablets, 
τηλέφωνα και διάφορα gadgets.
Κοινωνική δράση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ με δια δραστικά παιχνίδια με 
ζωγραφιές.
Φουσκωτά.

Σπιτάκι Παροχής Πρώτων Βοηθειών