ΠΡΟΚΛΗΣΗ από Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης-ΟΤΕ: Απέκλεισαν απ’ την τοποθέτηση οπτικής ίνας το Παλιούρι Διδυμοτείχου

ΠΡΟΚΛΗΣΗ από Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης-ΟΤΕ: Απέκλεισαν απ’ την τοποθέτηση οπτικής ίνας το Παλιούρι Διδυμοτείχου

Με μια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο ΟΤΕ, απέκλεισαν το χωριό Παλιούρι Διδυμοτείχου από την τοποθέτηση οπτικής ίνας, αφού το προσπέρασαν ενώ σε όλα τα γύρω χωριά της περιοχής έγινε κανονικά η σύνδεση.

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι με αυτό τον… αποκλεισμό του χωριού τους, αφού ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο τοποθέτησης της οπτικής ίνας και το υλοποίησε, προφανώς με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου με επικεφαλής τον  Κυριάκο Πιερρακάκη και του ΟΤΕ που έχει το δίκτυο στο Παλιούρι, δεν συμπεριέλαβε το χωριό στο έργο. Αν και υπάρχουν περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι και πολλές παροχές ίντερνετ στα σπίτια, η οπτική ίνα από τους γειτονικούς Μεταξάδες αντί να πάει στο Παλιούρι, μέσω της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου συνέχισε για τους Γιατράδες και την Σαύρα. Χωριά με πολύ λιγότερους, ελάχιστους θα λέγαμε κατοίκους, που ασφαλώς δικαιούνται και πρέπει να έχουν και αυτά οπτική ίνα, αλλά για την… παράκαμψη του Παλιουρίου δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση.

Αλήθεια, ποιος… φωστήρας και καρεκλοκένταυρος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του ΟΤΕ ή όποιου άλλου έχει αρμοδιότητα, έκρινε σκόπιμο να μην περάσει το έργο από το συγκεκριμένο χωριό και να γίνει η χάραξη και τοποθέτηση της από τον… κάμπο. Τα… χωράφια και οι γεωτρήσεις που βρίσκονται εκεί χρειάζονται ίντερνετ με πολύ μεγάλες ταχύτητες;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΣΤΟΝ… ΚΑΜΠΟ

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόλυ Αραμπατζή απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας εδώ και πολύ καιρό στο αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τα ακριβοπληρωμένα golden boys του Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο, μιλούν για την ανάγκη στήριξης των ακριτικών περιοχών και του βορείου Έβρου που συρρικνώνεται δημογραφικά. Το Παλιούρι που καταφέρνει ακόμα να κρατάει περίπου 300 κατοίκους, γιατί αγνοήθηκε από την οπτική ίνα;

Κάτοικοι έχουν απευθυνθεί και στον ΟΤΕ, στην Cosmote και διαμαρτυρήθηκαν πολλές φορές μεμονωμένα, αλλά ενώ τους απαντούν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, δηλώνουν αναρμόδιοι να το λύσουν. Επικαλούνται και διάφορες… αδιανόητες δικαιολογίες για την χάραξη της γραμμής οπτικής ίνας από τον… κάμπο. Οπότε, από την στιγμή που η οπτική ίνα περνάει δυο χιλιόμετρα έξω από το χωριό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του κ.Πιερρακάκη να επανεξετάσουν το ζήτημα και να προγραμματίσουν ένα έργο που θα συνδέσει την οπτική ίνα και με το Παλιούρι Διδυμοτείχου. Διαφορετικά αποδεικνύουν ότι οι δηλώσεις για στήριξη των ακριτικών περιοχών (το Παλιούρι απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την Βουλγαρία), είναι απλά… λόγια του αέρα και ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ  των Εβριτών.

 

4 Σχόλια

  1. Οι βουλευτές του νομού τι κάνουν για το θέμα! Ασχολήθηκαν ή δεν έχουν χρόνο!

  2. Μην κολωνετε, το Προγραμμα ειναι επιδοτουμενο απο ΕΕ για ολους τους οικισμους χωρις αποκλεισμους.Συνεχιστε τις διαμαρτυριες.

  3. Σε τι κοινωνία ζούγκλα ζούμε και ένας θεός ξέρει πώς επιβιώνουμε και από προβλήματα υγεία αλλά και από όλα αυτά που συμβαίνουν ντροπή

  4. Και σε εμάς ίδια κατάσταση στην Ξάνθη, δεν είμαστε καν χωριό. Οι γύρω περιοχές έχουν όλες ίντερνετ με οπτική ίνα ενώ η δική μας γειτονιά όχι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*