Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του μηχανήματος PΕΤ-CT, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του μηχανήματος PΕΤ-CT, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα

Εγκαινιάστηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 η λειτουργία του υπερπολύτιμου Συστήματος PΕΤ-CT, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Εβρίτισσας Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ασημίνας Γκάγκα, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κκ Άνθιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό και του εκπροσώπου του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»-Πρέσβεως, κ. Βασιλείου Κασκαρέλη καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του ιατρικού κόσμου.


Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του PET / CT καθώς και η εγκατάσταση του στο Π.Γ.Ν.Α. αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», το οποίο συνεχώς διαθέτει τεράστια κονδύλια με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα στολίδι του ΠΓΝΑ και μία ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά σε όλους τους ασθενείς της Περιφέρειας μας που χρειάζονται αυτή την ειδική εξέταση, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής και πλέον για την πραγματοποίησή της δεν θα απαιτείται η μετάβασή των ασθενών της περιοχής μας στη Θεσσαλονίκη.

Διαμαρτυρίες από μικρή μερίδα γιατρών, νοσηλευτών

και λίγων φοιτητών Ιατρικής, προς την κ.Γκάγκα 

Έξω από το Αμφιθέατρο του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είχαν συγκεντρωθεί μια μικρή μερίδα γιατρών και νοσηλευτών (περίπου 10) και άλλοι τόσοι φοιτητές Ιατρικής του ΔΠΘ που ανήκουν στις γνωστές αριστερές φοιτητικές οργανώσεις και διαμαρτυρήθηκαν προς την κ.Γκάγκα πριν μεταβεί στον χώρο εγκαινίων του Συστήματος PΕΤ-CT. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας προσπάθησε να συζητήσει μαζί τους και να απαντήσει σε όσα έθεσαν, οι γιατροί με ήρεμο τόνο και θέτοντας ουσιαστικές ερωτήσεις για τα δεδομένα προβλήματα στον χώρο της υγείας και οι φοιτητές με τις φοιτήτριες… βάζοντας την γνωστή κασέτα των πολιτικών χώρων που εκπροσωπούν. Στο τέλος και όταν αποχωρούσε η κ.Γκάγκα συνοδευόμενη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο, τρεις-τέσσερις ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.