Βουλή: Πέρασαν τα μέτρα στήριξης συνταξιούχων, οφειλετών – Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ  ρυθμίσεις οφειλών, εφάπαξ βοήθημα!!!

Βουλή: Πέρασαν τα μέτρα στήριξης συνταξιούχων, οφειλετών – Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ρυθμίσεις οφειλών, εφάπαξ βοήθημα!!!

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους, νοικοκυριά και οφειλέτες.

Επίσης, τα 52 απο τα συνολικά 92 άρθρα του σχεδίου νόμου έλαβαν ευρύτερη στήριξη καθώς ψηφίστηκαν είτε απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είτε απο την Ελληνική Λύση. ΚΚΕ και Μερα25 καταψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική της αποχής από τις ψηφοφορίες ακόμα και όταν αφορούν θετικά μέτρα στήριξης. Μπροστά στην εμμονή και εμπάθεια του για αντιπολίτευση δηλαδή, δεν στηρίζει ούτε τα θετικά μέτρα που λαμβάνονται στην Βουλή για μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών με τις ρυθμίσεις ωφελούνται:
 Συνταξιούχοι με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200 – 300 ευρώ κυρίως όσοι δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση των πόρων.

– Αγρότες: παροχή ΕΦΚ στο πετρέλαιο και για το 2023 . Επιτάχυνση διαδικασίας προκαταβολής για καταστροφές. 76 εκατ. ευρώ κόστος.

– Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομίας με επέκταση μειωμένου ΦΠΑ. Επιπλέον κόστος 246 εκατ. ευρω
– Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με παράταση εως τέλους έτους η υπαγωγή μειωμένου ΦΠΑ σε παροχές υγείας.
 Φυσικά και νομικά πρόσωπα που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αναβιώνουν φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις υπο κανόνες με 72 και 100 δόσεις και εισάγονται πρόνοιες για συνεπείς οφειλέτες.

– Ωφελούνται συμπατριώτες μας φυσικά πρόσωπα με καταβολή σε 8 δόσεις φόρου εισοδήματος και 3% έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή.