Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Ρόσεν Χριστόφ, για τον σταθμό LNG

Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Ρόσεν Χριστόφ, για τον σταθμό LNG

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ρόσεν Χριστόφ, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των έργων του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, ο κ.Χριστόφ θα συνοδεύεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας του ομίλου Κοπελούζου, της GASTRADE, τον Κωστή Σιφναίο. Συναντήθηκαν μαζί στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και τώρα έρχονται και στην Αλεξανδρούπολη, αφού να θυμίσουμε ότι στο έργο του FSRU που εγκαινιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη,  η Βουλγαρία κατέχει 20% του έργου μέσω της κρατικής της εταιρείας.

Ο Ρόσεν Χριστόφ είχε βρεθεί στην περιοχή μας και πρόσφατα, στα εγκαίνια για την κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει ότι η μονάδα θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας της περιοχής, παρέχοντας ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται κάθε χρόνο.