Αλεξανδρούπολη: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια γιόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια γιόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, γιορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολης αλλά και σε ολόκληρο το νομό Έβρου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου για την επανάσταση του 1821 και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. 

Στην Αλεξανδρούπολη αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η εντυπωσιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια όλοι οι επίσημοι και πολύς κό0σμος μετέβησαν στο Μνημείο της Δόμνας Βισβίζη στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο και  στη συνέ4εχεια κατάθεση στεφάνων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της.

Ακολούθησε ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής εκ μέρους των ενόπλων μας δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ του Evros-news.gr ΕΔΩ

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, παρουσία πάρα πολύ κόσμου που κατέκλυσε τις δυο πλευρές του δρόμου και καταχειροκρότησε όσους παρέλασαν.

Ξεκίνησαν οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, με συμμετοχή εκπροσώπων τους κάθε ηλικίας.

Ακολούθησαν τα πολλά σχολεία της Αλεξανδρούπολης από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τους μαθητές να τιμούν έτσι τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Την παρέλαση έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο τα στρατιωτικά τμήματα από Μονάδες της περιοχής, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τον εντυπωσιακό τρόπο που παρέλασαν, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την υπεράσπιση της πατρίδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ Evros-news.gr