Διδυμότειχο: Με εθνική ανάταση γιόρτασαν την επέτειο της Επανάστασης του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Με εθνική ανάταση γιόρτασαν την επέτειο της Επανάστασης του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εθνική ανάταση και υπερηφάνεια, γιόρτασαν και στο Διδυμότειχο την σημερινή επέτειο της Επανάστασης του 1821 και της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Με την τεράστια σημαία να κυματίζει και πάλι πάνω από το Διδυμότειχο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της “πόλης των κάστρων” και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και λοιπής τοπικής ηγεσίας των υπόλοιπων Αρχών.

Εκπρόσωπος της Βουλής ήταν ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, ενώ την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης. Το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Έβρου Μαργαρίτης Κίρκος.

Παρόντες ήταν φυσικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Καραμανίδης, η Διοικήτρια της Σχολής Αστυφυλάκων κ.Πουρνάρα και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Κώστας Γκατσιούδης.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, με τον κόσμο να δίνει έντονο παρόν και να χειροκροτεί θερμά τους εκπροσώπους συλλόγων, τους μαθητές των σχολείων της πόλης, αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ