Κελέτσης: Επιτέθηκε φραστικά σε υποψήφιο βουλευτή Βελόπουλου, για τη θέση που κάθισε στην… εκκλησία

Κελέτσης: Επιτέθηκε φραστικά σε υποψήφιο βουλευτή Βελόπουλου, για τη θέση που κάθισε στην… εκκλησία

Μικροένταση επικράτησε πριν την χθεσινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ορεστιάδα, όταν ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης, επιτέθηκε φραστικά με έντονο τρόπο στον υποψήφιο βουλευτή Έβρου του κόμματος Βελόπουλου, της “Ελληνικής Λύσης”, Ηλία Ηλιακόπουλο.

Οι παριστάμενοι πολιτικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και άλλοι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων, είδαν τον κ.Κελέτση, που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς, να μιλάει πολύ έντονα και να δημιουργεί ένταση, σε μια εθνική επέτειο που το μήνυμα της είναι ότι οι Έλληνες στην Επανάσταση του 1821 κατάφεραν ενωμένοι να απελευθερωθούν από τους Τούρκους. Την ίδια στιγμή λοιπόν που όλοι, με πρώτο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση μίλησαν χθες για την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης, δημιούργησε αναστάτωση και λεκτικό επεισόδιο, επειδή όπως κατηγόρησε τον κ.Ηλιακόπουλο, δεν… τήρησε το Πρωτόκολλο μέσα στην εκκλησία. Ότι δηλαδή πήγε και στάθηκε όρθιος σε θέση ως εκπρόσωπος της “Ελληνικής Λύσης” σε θέση η οποία δεν προβλέπεται από το Πρωτόκολλο σε τέτοιες επίσημες εκδηλώσεις.

Όπως δήλωσε μετά την λήξη της παρέλασης ο δικηγόρος στο επάγγελμα Ηλίας Ηλιακόπουλος: “Δέχθηκα μια επίθεση λεκτική από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, γιατί τάχα δεν τήρησα το Πρωτόκολλο στην εκκλησία. Δεν έχω δει εγώ Πρωτόκολλο. Πήγα εκεί που ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκεί που ήταν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και στάθηκα σε μια θέση όχι καθημένων δεσμευμένη.

Όταν βγήκα έξω υπέστην επίθεση από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, λέγοντας μου ότι είναι ντροπή αυτό που έκανα και δεν τήρησα το Πρωτόκολλο. Το επανέλαβε πολλές φορές και μου είπε πως αν είχαμε Κράτος θα με πέταγαν με τις κλωτσιές απέξω. Αυτό είναι μάλλον απώλεια ψυχραιμίας, γιατί δεν είδα πουθενά να υπάρχει κάποιο Πρωτόκολλο και να κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις, ούτε πήγα να καταλάβω κάποια θέση. Στην εκκλησία πήγα για να προσευχηθώ και να τιμήσω την εθνική επέτειο. Βλέπω μεγάλη απώλεια ψυχραιμίας σε κάποιους από την Κυβέρνηση”.