Συναγερμός στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών, για ν’ αποτραπεί εμπόριο παιδιών απ’ τις σεισμόπληκτες περιοχές Τουρκίας, Συρίας

Συναγερμός στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών, για ν’ αποτραπεί εμπόριο παιδιών απ’ τις σεισμόπληκτες περιοχές Τουρκίας, Συρίας

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στα τελωνεία των Κήπων αλλά και των Καστανιών στον Έβρο, από τα οποία εισέρχεται στην Ελλάδα όποιος έρχεται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr, αστυνομικοί αλλά και τελωνειακοί έχουν αυξημένη την προσοχή τους, λόγω των πληροφοριών που έφτασαν τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ευρώπη για απόπειρες εμπορίου μικρών παιδιών, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που έγινε στην Τουρκία και στη Συρία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κυκλώματα που εκμεταλλεύονται παιδιά τα οποία έχασαν τους γονείς τους στον καταστροφικό σεισμό και έμειναν ορφανά, αφού υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες δραματικές περιπτώσεις.

Τα κυκλώματα αυτά λοιπόν, με διάφορους τρόπους επιχειρούν να μεταφέρουν τα παιδιά αυτά μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας είτε νταλίκες με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, είτε με απλά Ι.Χ αυτοκίνητα, με την χρήση παραποιημένων εγγράφων. Γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους των δύο συνοριακών σταθμών σε Κήπους και Καστανιές να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση, προκειμένου να εντοπιστούν και να αποτραπούν παρόμοιες απόπειρες και φυσικά να συλληφθούν όσοι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.