Αποκτάει οπτικές ίνες τους επόμενους μήνες το Παλιούρι Έβρου – Απάντηση του ΟΤΕ στο δημοσίευμα μας

Αποκτάει οπτικές ίνες τους επόμενους μήνες το Παλιούρι Έβρου – Απάντηση του ΟΤΕ στο δημοσίευμα μας

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και του ΟΤΕ, προκάλεσε το δημοσίευμα του Evros-news.gr, την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου, που αναφέρονταν στον αποκλεισμό του χωριού Παλιούρι Διδυμοτείχου, από την τοποθέτηση οπτικής ίνας, αν και η γραμμή περνάει έξω απ’ αυτό, στον κάμπο του Ερυθροπόταμου.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε μαζί μας η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΟΤΕ κ.Μακρή και μας ενημέρωσε ότι τους επόμενους μήνες το Παλιούρι Έβρου θα αποκτήσει οπτική ίνα και θα συνδεθεί με το δίκτυο, αφού έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ultra Fast Broadband (UFBB), το οποίο αφορά στην κατασκευή δικτύων οπτικών ινών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Απλά τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες αναμένονται οι εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες που αφορά το συγκεκριμένο έργο και μόλις συμβεί αυτό θα ξεκινήσει η υλοποίηση του. Μόλις τοποθετηθεί η οπτική ίνα, οι χρήστες θα έχουν πλέον ταχύτητες 1 Gbps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ από Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης-ΟΤΕ: Απέκλεισαν απ’ την τοποθέτηση οπτικής ίνας το Παλιούρι Διδυμοτείχου

Η εκπρόσωπος του ΟΤΕ παραδέχθηκε ότι το Παλιούρι, όπως και το γειτονικό χωριό των Μεταξάδων δεν έχουν αποκτήσει οπτική ίνα, αν και οι γραμμές έχουν περάσει έξω από αυτά και συγκεκριμένα από την κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, με την προηγούμενη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το Super Fast Broadband. Εκείνο συμπεριέλαβε χωριά με πολύ λιγότερους κατοίκους και φυσικά συνδέσεις ίντερνετ, όπως οι Γιατράδες, η Σαύρα και το Αλεποχώρι.

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιουρίου Πόλυ Αραμπατζή είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΟΤΕ πριν δύο χρόνια, αλλά δεν είχε λάβει καμιά απάντηση. Επίσης, μεμονωμένα κάτοικοι είχαν απευθυνθεί στην COSMOTE που είναι ο πάροχος του ίντερνετ, αλλά και πάλι δεν υπήρχε συγκεκριμένη απάντηση. Μετά το ρεπορτάζ του Evros-news.gr πριν από 6 ημέρες, πήραμε την απάντηση πως θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει σε Παλιούρι και Μεταξάδες με τον αποκλεισμό τους στην προηγούμενο δράση, με τη νέα δράση  Ultra Fast Broadband (UFBB) που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2023. Περιλαμβάνει συνολικά για το νομό Έβρου έργα 410 χλμ οπτικών ινών με κάλυψη πάνω από 35.000 κτιρίων σε όλο το νομό, εισάγοντας την περιοχή στην ψηφιακή εποχή με ταχύτητες Gigabit και καλύπτοντας τις ψηφιακές ανάγκες των επόμενων δεκαετιών,