Η Αλεξανδρούπολη ξανά στο προσκήνιο του ελληνικού βόλεϊ, με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων Εθνικό (φωτό)

Η Αλεξανδρούπολη ξανά στο προσκήνιο του ελληνικού βόλεϊ, με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Εφήβων Εθνικό (φωτό)

Η Αλεξανδρούπολη επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο ξανά στο προσκήνιο του ελληνικού βόλεϊ, με την τεράστια επιτυχία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να αναδειχθεί πανηγυρικά Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων, κατακτώντας το φάιναλ φορ που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της πόλης.

Η πόλη που αποτελούσε επί χρόνια την “μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ” και μετά τον υποβιβασμό του Εθνικού από την κορυφαία κατηγορία του αθλήματος, λόγω και των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, προσπαθεί να επιστρέψει στο προσκήνιο, τα κατάφερε χάρη στα ταλαντούχα παιδιά του Γιώργου Ανδραβίζου, του προπονητή που τους οδήγησε στην χθεσινοβραδινή επιτυχία. Μοναδική αήττητη ομάδα, με τρεις νίκες επί του Πανερυθραϊκού με 3-2 σετ, της ΑΕΚ 3-1 σετ και του Πήγασου Πολίχνης επίσης με 3-1.

Μάλιστα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κυριάρχησε και στα  βραβεία των κορυφαίων παικτών του Fianl 4, αφού τέσσερα δικά του παιδιά αναδείχθηκαν MVP στις έξι συνολικά θέσεις.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι:

MVP: Κυριάκος Κεσκίνης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Καλύτερος επιθετικός: Ανδρέας Κοντοστάθης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Καλύτερος πασαδόρος: Δημήτης Σουσουρίδης (ΜΓΣ Εθνικός)

Καλύτερος μπλοκέρ: Κώστας σωτηρίου (Πήγασος Πολίχνης)

Καλύτερος σέρβερ: Μάνος Καλλιμάνης (ΑΣ Πανερυθραϊκός)

Καλύτερο λίμπερο: Χρήστος Γκοτσίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Το κύπελλο, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και δημιούργησε εκρηκτική ατμόσφαιρα, αλλά και τα χρυσά μετάλλια στους θριαμβευτές Πρωταθλητές Ελλάδος Εφήβων, απένειμε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΠΕ Νεκτάριο Χαλβατζή.

Άλλωστε ο κ.Ζαμπούκης όχι μόνο παρακολούθησε και τα τρία παιχνίδια του Εθνικού στην διοργάνωση Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή δίπλα στον Πρόεδρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αυγερινό Μεσηνέζη, αλλά χάρη στην δική του καθοριστική συμβολή (και του Αντιδημάρχου Θόδωρου Βουρδόλη), η διεξαγωγή του Final 4 ήρθε στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι οι παίκτες του Εθνικού είχαν την ολόθερμη συμπαράσταση και την σημαντική βοήθεια του κόσμου στις προσπάθειες τους.

Η παρουσία των φιλάθλων και τις τρεις ημέρες των αγώνων, με κατάμεστες τις δυο κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου, κυρίως νέων παιδιών, είναι ένα ακόμα κέρδος για το βόλεϊ και γενικότερα τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης. Μιας πόλης που όπως επισημάναμε, επέστρεψε εντυπωσιακά και δυναμικά με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος βόλεϊ Εφήβων από τον Εθνικό, στο προσκήνιο του ελληνικού βόλεϊ.