Ασκήσεις ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή Διδυμοτείχου (“Ψηλός Στάλος”) – Ουρλιάζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ

Ασκήσεις ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή Διδυμοτείχου (“Ψηλός Στάλος”) – Ουρλιάζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ

 

Χρησιμοποίηση του πεδίου βολής «Ψηλός Στάλος» μεταξύ Διδυμοτειχου-Σουφλίου και συγκεκριμένα στα χωριάΡ ΒΥΣΙΚΑ – ΚΥΑΝΗ – ΑΣΒΕΣΤΑΔΕΣ – ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ – ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ – ΛΑΒΑΡΑ – ΚΙΣΣΑΡΙΟ – ΑΜΟΡΙΟ – ΨΑΘΑΔΕΣ από ΝΑΤΟικές δυνάμεις, αναμένεται να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Αυτό καταγγέλει το ΚΚΕ που ..ουρλιάζει με ανακοίνωση του… βάζοντας την κασέτα με τα γνωστά περί “αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων” και αναφέρει:

“Με «εμπιστευτικό» έγγραφο το ΝΑΤΟ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «επιστρατεύσει» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή του Διδυμοτείχου ως πεδίο ασκήσεων της ΝΑΤΟικής δύναμης Νοτιοανατολικής Πολυεθνικής Μεραρχίας που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η εξέλιξη αυτή βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ειδικά την περιοχή μας. Μετά την μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση, την μεταφορά πολεμικού υλικού, μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου της περιοχής, στα μέτωπα του πολέμου. Την αποστολή οπλισμού και αρμάτων στην Ουκρανία. Την χρήση στρατοπέδων του νομού για την «φιλοξενία» αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, τις δεκάδες κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης, έρχεται ακόμη μια στρατιωτική υποδομή να διατεθεί στους μακελάρηδες των λαών, μετατρέποντας έτσι όλη την περιοχή «σε πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».
Ο λαός μας χρυσοπληρώνει αυτή την πολιτική με την θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, δίνοντας 7,4 δις ευρώ, το 3,54% του ΑΕΠ. 713 δολάρια το χρόνο πληρώνει ο καθένας μας για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, σχεδόν δηλαδή έναν μισθό!
Η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση έρχεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με την συνέχιση του πολέμου πάνω από ένα χρόνο, με τις αλληλοκατηγορίες για ρήψεις Drones, με την πρόσφατη απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων και την εγκατάσταση πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να είναι ορατός.
Η εμπλοκή της χώρας μας έχει την σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε το έδαφος της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης. Οι όποιες «διαφωνίες» τους έχουν να κάνουν με τα περιβόητα «ανταποδοτικά οφέλη» δηλαδή «ματωμένα λάφυρα» από πλιάτσικο άλλων λαών και περιοχών.
Η παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή μας, σε ολόκληρη την χώρα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια, αλλά την μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων αντίπαλων στρατοπέδων, δεν περιορίζει την τουρκική προκλητικότητα, που εντείνεται ή κατευνάζει ανάλογα με τα ΝΑΤΟικά παζάρια που εξελίσσονται στην περιοχή για την συνοχή της Νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, με στόχο την συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟικό μανδύα, με «λεία» τον ορυκτό πλούτο της περιοχής από Αμερικάνικους και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Εξάλλου η «πολιτική των σεισμών», οι δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για «ΝΑΤΟικά νησιά» αυτό τον στόχο υπηρετούν. Δεν έχουν καμία σχέση με την γνήσια αλληλεγγύη που εκφράστηκε ανάμεσα στους δύο λαούς η οποία και συνεχίζεται.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής, να κάνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να σταματήσει κάθε χρησιμοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πεδίων βολής, από την ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή. Κανένας έλληνας στρατιώτης ή αξιωματικός να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε άλλες ΝΑΤΟικές αποστολές.