Φέρες: Συνέλαβαν δύο ιερόσυλους που διέρρηξαν δύο εκκλησίες και έκλεψαν χρήματα

Φέρες: Συνέλαβαν δύο ιερόσυλους που διέρρηξαν δύο εκκλησίες και έκλεψαν χρήματα

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν στις Φέρες Έβρου κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2023 έως 27-3-2023.

 

Συνελήφθησαν χθες (27-3-2023) το πρωί στις Φέρες, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο 4λληνες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι δρώντας από κοινού, διέρρηξαν βραδινές ώρες 26/27-3-2023 Ιερό Ναό των Φερών Έβρου προκαλώντας φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Επιπλέον όπως διακριβώθηκε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2023 έως 5-3-2023 ενεργώντας είτε από κοινού είτε μεμονωμένα, διέρρηξαν στον ίδιο οικισμό έναν ακόμη Ιερό Ναό και ένα κατάστημα εστίασης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, καθώς επίσης και ένα διαμέρισμα αφαιρώντας από το εσωτερικό του μία συσκευή θέρμανσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.