Απ’ την Ορεστιάδα είχαν περάσει οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες, που συνελήφθησαν πριν τα αιματηρά χτυπήματα

Απ’ την Ορεστιάδα είχαν περάσει οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες, που συνελήφθησαν πριν τα αιματηρά χτυπήματα

Από την Ορεστιάδα είχαν περάσει στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν ενώ ετο0ίμαζαν αιματηρά χτυπήματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι συγκεκριμένοι Πακιστανοί δεν είχαν από τότε που πέρασαν στον Έβρο τα απαραίτητα έγγραφα. Οι αρχές πήραν τα κινητά τους και διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι επικοινωνούσαν με έναν ομοεθνή τους στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε εντολές προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Πολλαπλά χτυπήματα ετοίμαζε δίκτυο τρομοκρατών στην Αθήνα. Η πληροφορία ότι πυρήνας ατόμων από το Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αιματηρή επίθεση στην Αθήνα έφτασαν τον περασμένο Αύγουστο στην ΕΥΠ.

Πριν από περίπου έναν μήνα, δύο αυτά άτομα πακιστανικής καταγωγής προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και από τότε είναι υπό κράτηση.

Η επίθεση σχεδιαζόταν σε εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορούσαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν συμφωνήσει πως θα λάμβαναν ένα πόσο από 10.000 έως 15.000 για κάθε νεκρό και ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Οι δύο Πακιστανοί ζούσαν κυρίως στη Σπάρτη και τη Ζάκυνθο με πλαστά χαρτιά, και εργάζονταν στα χωράφια. Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας. Όπως διαπιστώθηκε από τα κινητά τους τηλέφωνα και τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό υπήκοο που διαμένει στο Ιράν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με πρώτη αυτή στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.