ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα τρία γυναικεία ΟΧΙ στη Ν.Δ απ’ τον Έβρο, και η “άνετη” Γκαρά

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα τρία γυναικεία ΟΧΙ στη Ν.Δ απ’ τον Έβρο, και η “άνετη” Γκαρά

“Κλείδωσαν” λοιπόν οι εθνικές εκλογές με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα πραγματοποιηθούν 21 Μαΐου.

Οι πρώτες τουλάχιστον που θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική, γιατί μπορεί ο Πρωθυπουργός να είπε πως αν χρειαστεί θα γίνουν και δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική αρχές Ιουλίου, πιθανότατα 2 Ιουλίου, αλλά μην το… δένετε κόμπο ότι θα συμβεί αυτό. Γιατί μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.Π;ΑΣΟΚ και “Ελληνικής Λύσης”.
Όπως είχε γίνει το 2012 δηλαδή, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά μεταξύ Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να παριστάνει το… βαρύ πεπόνι και να αποκλείει κάτι τέτοιο, αν και βλέπει τα δημοσκοπικά τουλάχιστον ποσοστά του κόμματος του να μειώνονται, αλλά ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν σίγουρα και οι βουλευτές.
Γιατί αρκετοί που θα εκλεγούν στις 2 Μαίου, σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική θα χάσουν την έδρα τους και έτσι θα μειωθεί η κοινοβουλευτική δύναμη όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κόμματος Βελόπουλου και των άλλων. Οι ίδιοι οι βουλευτές λοιπόν θα… πιέσουν πιθανότατα να βρεθεί μια λύση συγκυβέρνησης.
Για να μη χάσουν την βουλευτική καρέκλα που συνεπάγεται προνόμια, όπως την βουλευτική αποζημίωση, τους υπαλλήλους, μετακλητούς και αποσπασμένους, τα δωρεάν εισιτήρια, τα αυτοκίνητα και όλα τα υπόλοιπα. Αυτά όλα είναι και… ψήφοι από αυτούς, τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.

Ψάχνουν εναγωνίως δεύτερη γυναίκα υποψήφια

Κι ενώ στο Έβρο το ΠΑΣΟΚ βρήκε και την δεύτερη γυναίκα υποψήφια, την καθηγήτρια Ευτέρπη Μπιλιμπίνη που υπηρετεί στο Διδυμότειχο, το θέμα είναι ότι  δυστυχώς ακόμα ψάχνουν στη Ν.Δ να βρουν δεύτερη γυναίκα υποψήφια. Γιατί οι τέσσερις άντρες είναι γνωστοί, δηλαδή Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης και να θυμηθείτε δεν αναφέρω τυχαία την σειρά αυτή.
Η μία γυναίκα υποψήφια είναι η Κατερίνα Καραμήστου Γιαννέλου από τη Σαμοθράκη, την οποία με… βαριά καρδιά θα κρατήσουν στο ψηφοδέλτιο, αν και ξέρουν καλά πως δεν έχει καμιά δυναμική και κανένα “πέρασμα” στον κόσμο. Αλλά αφού δεν μπορούν να βρουν καμία άλλη μέχρι τώρα, αναγκαστικά την κρατούν ως μία από τις δυο υποψήφιες.
Ήδη μάλιστα υπήρξε άρνηση υποψηφιότητας από την Κατερίνα Φωτιάδου και άλλες δυο γυναίκες της περιοχής του Διδυμοτείχου, στις επικοινωνίες που είχε μαζί τους προσωπικά ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Μετά την απόφαση της κ.Φωτιάδου να είναι υποψήφια, αν και αρχικά είχε δεχθεί, γιατί υπάρχει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και προέχουν άλλα πράγματα για την ίδια αυτή την στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα ο κ.Νέζης άκουσαν ένα… μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ  από την Βάγια Καραφείζη και την Χριστίνα Καπετανίδου.

Τώρα θυμήθηκαν την Καραφείζη;

Τα ονόματα αυτών των δύο γυναικών, μαζί με εκείνο της Κατερίνας Καραμήτσου Γιαννέλου, υπήρχαν στο ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis στον Έβρο πριν λίγο καιρό για τις εθνικές εκλογές. Μάλιστα η Βάγια Καραφείζη δημοσιοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θανάση Νέζη και την αρνητική της απάντηση, με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.
Πολύ καλά έκανε κατά τη γνώμη μου και αρνήθηκε η κ.Καραφείζη. Τώρα την θυμήθηκαν στη Ν.Δ την εκπαιδευτικό από το Διδυμότειχο, που διετέλεσε ως γνωστόν και δημοτική σύμβουλος παλαιότερα, αλλά και υποψήφια δήμαρχος της πόλης; Γιατί όταν δεν την θεώρησαν ικανή ούτε για απλό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την διόρισαν αναπληρωματική, έδειξαν να μην την υπολογίζουν.
Όταν διόρισαν Αντιπρόεδρο την ΣΥΡΙΖΑία Εύη Ορφανού, φίλη του Παύλου Πολάκη, ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης και η Εβρίτισσα (από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου) Αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, ας ψάξουν τώρα αυτοί να βρουν υποψήφια γυναίκα στον Έβρο. Αλήθεια, γιατί δεν τηλεφωνούν εκείνοι στην κ.Ορφανού να είναι εκείνη υποψήφια με τη Ν.Δ, τώρα που παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο διορισμός της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος στον Έβρο;
Γιατί ζητούν από την Βάγια Καραφείζη να… βάλει πλάτη για το κόμμα, να τρέχει σε όλο τον Έβρο ενώ γνωρίζει ότι δεν θα εκλεγεί (έναν ή το πολύ και αρκετά δύσκολα δύο θα εκλέξει το κυβερνών κόμμα στο νομό); Αρνητικά επίσης απάντησε στο Θανάση Νέζη και η δικηγόρος Χριστίνα Καπετανίδου, για τους δικούς της λόγους.

Όσους βοήθησαν στα δύσκολα τους ξεχνούν

Γιατί δεν ζητούν από τον πατέρα της Χρήστο, τον οποίο η Κυβέρνηση διόρισε Διοικητή του Νοσοκομείου  Διδυμοτείχου, να την μεταπείσει και να θέσει υποψηφιότητα; Πως τα κατάφεραν έτσι στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν μπορούν να βρουν δυο αξιόλογες γυναίκες υποψήφιες λίγο πριν τις εθνικές εκλογές;
 
Όταν όμως στέλνεις αρνητικά μηνύματα με την συμπεριφορά σου μετά τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2019, αυτά βρίσκεις μπροστά σου. Τότε η Χρυσή Μπαχαρίδου ήταν υποψήφια, έτρεχε μαζί με την μητέρα της Φανή στον Έβρο αλλά και όλη η οικογένεια της, πήρε 6.766 σταυρούς (παραλίγο να περάσει τον Στρατηγό Παναγιώτη Φαραντάτο που συγκέντρωσε 7.163) και βγήκε πέμπτη, όμως την… ξέχασαν.
Ούτε απλό μέλος στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ή κάπου αλλού, δεν την τοποθέτησαν. Άμισθη, έστω για μια ηθική επιβράβευση. Δεν συμφωνώ με την αξιοποίηση πρώην υποψηφίων που δεν εκλέγονται, αλλά αυτή είναι ως γνωστόν η τακτική χρόνια τώρα. Αντίθετα, η δημοσιογράφος Έλενα Σώκου που ήταν τελευταία στις εκλογές του 2019 με 5.134 σταυρούς, διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ της Ν.Δ και εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί δεν “επιστρατεύουν” την Έλενα Σώκου;

Αλήθεια, αφού δεν μπορούν να βρουν δεύτερη γυναίκα υποψήφια, γιατί δεν “επιστρατεύουν” την κ.Σώκου. Πήρε μια… γεύση εκλογών το 2019, έχει πλέον σημαντική και πολιτική εμπειρία μια και βρίσκεται κοντά στον Πρωθυπουργό, ευεργετήθηκε από τη Ν.Δ, καιρός να το ανταποδώσει κάπως. Το ότι ανακοινώθηκε στην Επιτροπή εκλογικού αγώνα δεν είναι πρόβλημα. Μπορεί να παραιτηθεί.
Κι αν δεν θέλει η ίδια, όπως έχει δηλώσει ανεπίσημα πολλές φορές, γιατί δεν βοηθάει προτείνοντας κάποια από τις “κολλητές” της; Την δικηγόρο Μαρία Βρετοπούλου για παράδειγμα, που είναι και μέλος της ΔΕΕΠ Έβρου, της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νομό δηλαδή.
Μπορεί να είναι στενή συνεργάτιδα του Τάκη Τοψίδη στο Επιμελητήριο Έβρου, ο οποίος ήταν “αντάρτης” υποψήφιος στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ετοιμάζεται να θέσει πάλι υποψηφιότητα κόντρα στην προσωπική απόφαση του ίδιου του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά μήπως και εκείνος έχει… υποστεί την παραμικρή συνέπεια αν και μέλος της Ν.Δ;
Γιατί δεν προτείνει η Έλενα Σώκου την άλλη φίλη της Σοφία Λαμπάκη, αδερφή του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που ανήκει και αυτή στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας;  Έμπειρη και αυτή στα πολιτικά πράγματα είναι, το όνομα της  “βαρύ” στο νομό και η κ.Σώκου μια και βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να βρεθεί λύση.

Να βάλει την κόρη του Ζωή ο Δημοσχάκης

 Για να μην κουράζονται πάντως, θα τους προτείνω εγώ την λύση για την δεύτερη γυναίκα υποψήφια. Φωνάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τάσο Δημοσχάκη, τον ευχαριστούν για τα 8 χρόνια που ήταν βουλευτής και του ζητούν να αποσυρθεί, βάζοντας στη θέση του υποψήφια την κόρη του Ζωή. Όπως έγινε δηλαδή το 2019 με τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, όταν μπήκε ο γιος του Χρήστος και εκλέχθηκε μάλιστα δεύτερος σε ψήφους.
Πρώην Ολυμπιονίκης είναι η Ζωή Δημοσχάκη, πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, διατροφολόγος, έδωσε το 2004 στην Ολυμπιάδα της Αθήνας τον όρκο του αθλητή, υπάρχει πιο δυνατή υποψηφιότητα; Άλλωστε για τον μπαμπά της Τάσο, τα μηνύματα για επανεκλογή του… μόνο θετικά δεν είναι. Έτσι θα αποχωρίσει με ψηλά το κεφάλι, θα στηρίξει με τον όποιο μηχανισμό έχει την κόρη του και η Ν.Δ δεν θα ψάχνει λίγο πριν τις εκλογές υποψήφια.
Μια και αναφέρθηκα πάντως στον Δημοσχάκη, θα σας αναφέρω ένα ΦΟΒΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ που το είδαν πάρα πολλοί την Κυριακή το βράδυ, στο Final 4 βόλεϊ Εφήβων που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη. Στον τελικό της διοργάνωσης ουσιαστικά μεταξύ Εθνικού Αλεξανδρούπολης-Πήγασου που θα έκρινε τον Πρωταθλητή Ελλάδος, ο κ.Δημοσχάκης εμφανίστηκε στη διάρκεια του τρίτου σετ.
Έφυγε από το γήπεδο, έναν πόντο πριν ο Εθνικός
αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων
Με εκείνο το χαρακτηριστικό, αργόσυρτο περπάτημα του, χαιρέτισε τους παράγοντες του Εθνικού, τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και άρχισε να παρακολουθεί το ματς. Η ομάδα του Έβρου κέρδισε το σετ, έκανε το 2-1 και στο τέταρτο σετ προηγήθηκε 24-22 και ήθελε μόνο έναν πόντο να κερδίσει το ματς και να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος.
Το γήπεδο σείονταν από την συγκλονιστική ατμόσφαιρα του κόσμου, η αγωνία βρισκόταν στο αποκορύφωμα και τότε ο βουλευτής Έβρου σηκώθηκε, χαιρέτισε παράγοντες και θεσμικούς και αποχώρησε από το γήπεδο, γιατί όπως έλεγε έπρεπε να προλάβει την πτήση για Αθήνα. Κάποιοι αναρωτήθηκαν δικαιολογημένα “μα που πάει έναν πόντο πριν λήξει ο αγώνας και πάρει το πρωτάθλημα ο Εθνικός”;
Τα εκπληκτικά παιδιά του Γιώργου Ανδραβίζου έκαναν το 25-22, στέφθηκαν πανάξιοι Πρωταθλητές Ελλάδος και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από 10 χρόνια ξαναπήρε αυτό τον τίτλο. Στο γήπεδο επικράτησε πανζουρλισμός και αποθέωση τους και μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου ένα κουβάρι όλοι μαζί πανηγυρίζοντας.
Όταν οι δημοσιογράφοι τέλειωσαν τις φωτογραφίες και τα πλάνα και μόλις παίκτες, προπονητές, παράγοντες και ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αποχώρησαν. εμφανίστηκε ο Τάσος Δημοσχάκης αυτή την φορά με… γοργό βήμα, μήπως και προλάβει να… χωθεί στους πανηγυρισμούς ώστε να είναι στις φωτογραφίες και τα πλάνα.
Κατάλαβε ο ίδιος ότι έκανε… λάθος που έφυγε έναν πόντο πριν την λήξη; Του το είπε ο νεαρός αστυνομικός του ή κάποιος άλλος; Άρχισε πάντως να λέει πως θα μείνει για τις απονομές και ας έχασε την πτήση για Αθήνα, προφανώς για να του αναθέσουν να κάνει κάποια απονομή και φυσικά να φωτογραφηθεί, όπως και έγινε. Αυτά και μην… γελάτε μερικοί. Πρώτος με 16.291 σταυρούς ήταν το 2019 στον Έβρο ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Σιγουριά Γκαρά ότι θα εκλεγεί τρίτη 4ετία

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αφού βρήκαν και συμπεριέλαβαν όχι δύο, αλλά τρεις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο του Έβρου. Εκεί βέβαια έχουν να αντιμετωπίσουν την… υπερφίαλη και υπεροπτική στάση της νυν βουλευτού Νατάσας Γκαρά, η οποία συμπληρώνει πλέον 8 χρόνια ως βουλευτής του κόμματος στο νομό.
Μπορεί να μην έκανε τίποτα ουσιαστικό αυτά τα οκτώ χρόνια, τόσο όταν το κόμμα της ήταν Κυβέρνηση όσο και τώρα ως αντιπολίτευση, αλλά η ίδια με αλαζονικό ύφος μαθαίνω ότι λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της, ότι είναι σίγουρη πως θα επανεκλεγεί και θα συμπληρώσει έτσι 12 χρόνια ως βουλευτής του νομού Έβρου με το συγκεκριμένο κόμμα.
Μπορεί να κορόιδεψε τους αγρότες υποσχόμενη ότι το εργοστάσιο Ζάχαρης όχι μόνο ξανάνοιξε αλλά θα ενισχυθεί και θα λειτουργεί συνέχεια και αυτό να ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να υποχρέωσε τους αγρότες όταν ήταν Κυβέρνηση, να γίνουν ακόμα και μέτοχοι στην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για να πληρωθούν απλά την σοδειά τους.
Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να κατηγορούσε αστυνομικούς και στρατιωτικούς που υπηηρετούν στον Έβρο, ότι κρατούν απάνθρωπη στάση στο γνωστό σήριαλ με τα Fake news για νεκρό κοριτσάκι στη νησίδα του Έβρου μεταξύ Αμορίου-Κισσαρίου. Μπορεί την στιγμή που κατηγορούσε την σημερινή Κυβέρνηση ότι δεν ενισχύει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το ΕΣΥ, αυτή να υπέβαλλε αίτημα απόσπασης στο γραφεί της νοσηλεύτριας.

Μπορεί να δήλωνε ότι “η Ελλάδα να δημιουργήσει ασφαλείς διόδους για μετανάστες, πρόσφυγες στο έδαφος της”, εννοώντας να… ανοίγουμε την πόρτα στους λαθρομετανάστες για να μην δυσκολεύονται κιόλας να μπαίνουν στον Έβρο και την χώρα μας από το ποτάμι.

Όλα αυτά πιστεύει η κ.Γκαρά ότι δεν θα παίξουν κανένα ρόλο.  Προφανώς θεωρεί ότι ο κόσμος και εν προκειμένω οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν… κοντή μνήμη. Ούτε όσα τα επισημαίνουν στα τοπικά ΜΜΕ. Τα ελάχιστα δηλαδή, αφού εκτός του Evros-news.gr, σχεδόν όλοι οι άλλοι την… αποθεώνουν. Με εξαίρεση το… σάιτ Μαλτέζου πάντως. “Ας γράφει ότι θέλει ο Πιτιακούδης. Εγώ θα ξαναβγώ βουλευτής για τρίτη 4ετία στις επόμενες εκλογές”, μαθαίνω πως είναι το συχνό σχόλιο της Νατάσας Γκαρά στις φιλικές της παρέες. Για το Evros-news.gr και τον ιδιοκτήτη του.

Δεν της αρέσει καθόλου η υποψηφιότητα Μπέρδου

Όσον αφορά τις άλλες δυο συνυποψήφιες της, την Κατερίνα Μπέρδου και την Σμαρώ Βαλαβανίδου, σχολιάζει… κουτοπόνηρα διάφορα. Με την κ.Βαλαβανίδου δεν ασχολείται, γιατί προφανώς πιστεύει ότι δεν έχει δυναμική, αλλά ιδιαίτερα με την περίπτωση της πρώτης, της δικηγόρου κ.Μπέρδου από την Αλεξανδρούπολη με καταγωγή από την Σαμοθράκη, η οποία αποτελεί επιλογή της απόφασης του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Αν και δημόσια λέει ότι όλοι είναι συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για να φύγει η δεξιά από την εξουσία, μαθαίνω πως προβληματίζεται έντονα από την περίπτωση της υποψηφιότητας Μπέρδου. Περισσότερο και από τον Μαλτέζο, που το 2019 απείλησε να της πάρει την βουλευτική έδρα. Δεν την ήθελε με τίποτα.
Γιατί η κ.Μπέρδου, παντρεμένη με εξαίρετο επιστήμονα και μητέρα δύο παιδιών, αποτελεί ένα νέο, φρέσκο, πιο εντυπωσιακό πρόσωπο, έχει ήδη έντονη παρουσία σε ολόκληρο το νομό, παράλληλα με τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και επειδή προέρχεται από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, έχει διείσδυση στη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στο νομό Έβρου προέρχεται ως γνωστόν από το ΠΑΣΟΚ.
Όταν λοιπόν η παρουσία της κ.Γκαρά εδώ και 8 χρόνια, ανούσια για την περιοχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχει κουράσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία της Μπέρδου δικαιολογημένα… ανησυχεί την νυν βουλευτή Έβρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άσχετα αν δημόσια προσπαθεί να το κρύψει.

Ο… Ναρκαλιευτής