Αλεξανδρούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μεταφορές τεράστιου βιομηχανικού υλικού, στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Κομοτηνής (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μεταφορές τεράστιου βιομηχανικού υλικού, στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Κομοτηνής (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού 2, για την μεταφορά βαρέως βιομηχανικού υλικού και σε τμήμα της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, ισχύουν για τις επόμενες 10 ημέρες. 

Οι μεταφορές γίνονται από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, στα πλαίσια του έργου ”Προμήθεια και εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο συνολικής ηλεκτρικής ισχύος 876 MW,στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης».

Όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, χθες τα ξημερώματα έγινε νέα επιχείρηση μεταφοράς τεράστιων βιομηχανικών υλικών που ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι και μεταφέρθηκαν μέσω της Αλεξανδρούπολης προς την Κομοτηνή.

ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα περιλαμβάνει, την έκδοση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων  που  αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και την τροποποίηση της κυκλοφορίας σύμφωνα με την ανωτέρω (3) σχετική, της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων από το ύψος της γέφυρας Μαΐστρου (έμπροσθεν ξύλινης καντίνας)  έως την συμβολή με την οδό Δημοκρίτου και της Ε.Ο. Αλεξ/πολης- Κομοτηνής  από το τέλος του οικισμού Νέας Χηλής, στο ύψος του Α/Κ Μάκρης (διασταύρωση οικισμού Μάκρης) έως την συμβολή της με την πόρτα Δικέλλων της Εγνατίας Οδού προκειμένου να διέλθουν βαρέα οχήματα όπου μεταφέρουν βαρύ βιομηχανικό υλικό στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από τον λιμένα Αλεξ/πολης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

  1. Ειδικότερα:
  • Για την πραγματοποίηση των παραπάνω ρυθμίσεων θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, τμηματικά σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιούνται με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων της εταιρίας από τα σημεία, αφού πρώτα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση, , σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές και την συνημμένη στην ανωτέρω (3) σχετική τεχνική μελέτη προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.
  • Για τον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας θα υπάρχει μέριμνα από τον ανάδοχο και η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται με σημαιοφόρους .
  • Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρων τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), θα είναι ολιγόωρες και θα λαμβάνουν χώρα κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας,  και ισχύουν για δέκα (10) ημέρες, με έναρξη αυτών την 29/03/2023  και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της αναδόχου  εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης, ως αυτή μνημονεύεται στα ανωτέρω σχετικά)

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*