Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη και οι selfies με τη νέα γενιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη και οι selfies με τη νέα γενιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ομιλία του στον κόσμο του Διδυμοτείχου που είχε συγκεντρωθεί, την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της πόλης και την συζήτηση με τους εργαζομένους, επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στο σπίτι τους.

Οι χαροκαμένοι γονείς, ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη, που τον Νοέμβριο του 2018 η αδικοχαμένη Ελένη βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο όπου σπούδαζε Μεσογειακές Σπουδές, δέχθηκαν την επίσκεψη του  Πρωθυπουργού, ο οποίος σε ανάρτηση του χωρίς μάλιστα φωτογραφία από την συνάντηση, έγραψε:

«Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον χειμώνα του 2018. Ένα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο. Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη».

«Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές
Και συνέχισε: «Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές. Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!»

Πολλές Selfies με νέα παιδιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Διδυμότειχο και πηγαίνοντας προς το Νοσοκομείο, είδε τέσσερα νεαρά κορίτσια να κάθονται σε ένα παγκάκι και να θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του. Πήγε κάθισε ανάμεσα τους και έπιασε για λίγο την κουβέντα, ενώ φυσικά ακολούθησαν και οι selfies.

Μάλιστα και στο Σουφλί, ο Πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με πολλά νέα παιδιά, που έτρεχαν κοντά του να τον χαιρετήσουν και να αποθανατίσουν την σκηνή με τα κινητά τους.