Βασίλης Τσολακίδης: «Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για τον Έβρο και πώς ζούμε εντός των συνόρων»

Βασίλης Τσολακίδης: «Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για τον Έβρο και πώς ζούμε εντός των συνόρων»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Τσολακίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο, μετά από τέσσερα χρόνια κυβερνητικής απουσίας. Τέσσερα χρόνια που απαθής παρακολουθούσε τον Έβρο να μαραζώνει, τους νέους να μεταναστεύουν και όσους μένουν να βλέπουν την ζωή τους να δυσκολεύει λόγω της ακρίβειας.

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον Έβρο ως ντεκόρ για την προεκλογική του εκστρατεία. Εμφανίστηκε ως ο δήθεν «εγγυητής» του απαραβίαστου των συνόρων μας, αλλά και ο απόλυτα αδιάφορος για το πώς ζούμε εντός των συνόρων…

Τον ενημερώνουμε ότι οι ίδιοι οι Εβρίτες και η εδώ παρουσία τους ήταν και είναι η εγγύηση για την απόκρουση κάθε είδους επιβουλής. Ο πατριωτισμός αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της προσωπικότητας μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και τις κομματικές μας προτιμήσεις. Αλλού λοιπόν να ψάξει να βρει πρόθυμους ακροατές για «εμπόριο πατριωτισμού». Δεν μας  συγκινεί ο υποκριτικός και διχαστικός λόγος του κ. Μητσοτάκη. Τα σύνορα τα φυλάμε όλοι μας χωρίς «απευθείας αναθέσεις»…

Είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Πρωθυπουργό, είναι να δημιουργήσει τοξικό προεκλογικό κλίμα για να καλύψει την παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης του σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Στις λίγες ώρες που έμεινε στον Έβρο δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση γιατί για τέσσερα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Οι Εβρίτες είμαστε φιλόξενοι και θα χαρούμε να τον ξεναγήσουμε στις ομορφιές του τόπου μας την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθεί ως τουρίστας. Ως πρωθυπουργός όμως ο χρόνος του τελείωσε γιατί εμείς θέλουμε κάποιον που να δίνει λύσεις στα προβλήματα μας και όχι κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει πώς ζουν και βιοπορίζονται οι πολίτες σε δύσκολες περιοχές.

Ο Έβρος μας έχει άμεση ανάγκη από ένα ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο με ισχυρά κίνητρα για τους κατοίκους του προκειμένου να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, ώστε να αντιστραφεί (πριν είναι πολύ αργά) η δημογραφική και οικονομική αφαίμαξη της περιοχής μας.

Καθήκον όλων μας είναι να δώσουμε αυτόν τον αγώνα με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Να παλέψουμε όλοι μαζί για τον Έβρο που θέλουμε και μπορούμε. Με σχέδιο για τον τόπο μας!