Διδυμότειχο: Επικές απαντήσεις Χατζηγιάννογλου στην αντιπολίτευση, για την απουσία του δήμου από σημαντικές συσκέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Επικές απαντήσεις Χατζηγιάννογλου στην αντιπολίτευση, για την απουσία του δήμου από σημαντικές συσκέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Επικές απαντήσεις, ενδεικτικές της νοοτροπίας και του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί ο ίδιος και η δημοτική του αρχή, έδωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του δήμου από τρεις  σημαντικές συσκέψεις.

Πραγματοποιήθηκαν και οι τρεις στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κλήθηκαν όλοι οι δήμοι του νομού και ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηαν, ο δήμος Διδυμοτείχου… έλαμψε δια της απουσίας του. Οι δυο συσκέψεις αφορούσαν μάλιστα την τουριστική ανάπτυξη του Έβρου, η πρώτη με την παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και η δεύτερη πιο πρόσφατη, για τον προγραμματισμό ενεργειών τουριστικής προβολής αλλά και χρηματοδοτήσεων των δήμων από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027), ενώ η τρίτη αοφρούσε σιδηροδρομικά θέματα και συμμετείχε η ΓΑΙΟΣΕ.

Ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου όμως έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητο να παραβρεθεί, αλλά ούτε να στείλει κάποιον εκπρόσωπο του. Αντιδήμαρχο ή έστω υπηρεσιακό παράγοντα. Μπορεί το Διδυμότειχο να είναι η ιστορικότερη πόλη και θα μπορούσε να εκτοξευθεί τουριστικά και αναπτυξιακά, αξιοποιώντας τα τεράστια ιστορικά και πολιτιστικά της στοιχεία και πλεονεκτήματα, για να ζει ουσιαστικά από τον τουρισμό, αλλά για τον δήμαρχο της και τη δημοτική του αρχή, η πόλη και ο δήμος έχουν την… πολυτέλεια να απουσιάζουν από αυτές τις σημαντικές συσκέψεις, όπου οι άλλοι δήμοι παραβρέθηκαν.

Τοκαμάνης: Οι άλλοι δήμοι ήταν παρόντες,

εσείς δεν είχατε προβλήματα να θέσετε;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, ρώτησε τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου για ποιον λόγο δεν υπήρξε καμιά εκπροσώπηση του δήμου Διδυμοτείχου, όταν οι συνάδερφοι του δήμαρχοι όχι μόνο συμμετείχαν, αλλά έθεσαν ζητήματα και διεκδίκησαν απαιτητικά λύσεις και επίλυση θεμάτων. Μάλιστα ανέφερε ότι στις συσκέψεις αυτές ακούστηκε πως ο δήμος Διδυμοτείχου είναι ο τελευταίος σε απορροφητικότητα χρημάτων και κατάθεση μελετών στην Περιφέρεια ΑΜΘ από όλους τους δήμους που ανήκουν σε αυτήν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΚΑΜΑΝΗ

Σαρσάκης: Έχει γίνει σλόγκαν, ο δήμος Διδυμοτείχου ΑΠΩΝ

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρσάκης, που είχε παραιτηθεί από μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου γιατί δεν υπήρχε ουσιαστικά καμιά  δραστηριότητα της, έθεσε επίσης παρόμοια ερωτήματα για την απουσία τουκ.Χατζηγιάννγλου και γενικότερα εκπροσώπου του δήμου Διδυμοτείχου από αυτές τις σημαντικές συσκέψεις. Επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, οπότε είχε ενδιαφέρον και προσωπικά όσον αφορά τον τουρισμό, ενώ για την σύσκεψη που αφορούσε σιδηροδρομικά θέματα, του υπενθύμισε ότι γνωρίζει το θέμα του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Πυθίου για παράδειγμα, αφού ως μέλος της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Διδυμότειχο 2020 είχαν διεκδικήσει και τους παραχωρήθηκε ένα τμήμα του παλαιότερα.”Έχει γίνει σλόγκαν ο δήμος Διδυμοτείχου ΑΠΩΝ” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαρσάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΡΣΑΚΗ

Απαντήσεις-Μνημείο του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου

Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου έδωσε στα ερωτήματα αυτά… ΕΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Κυριολεκτικά ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΜΝΗΜΕΙΟ, ενδεικτικές της ανικανότητας του ίδιου και της δημοτικής του αρχής, της νοοτροπίας χαμηλών προσδοκιών, του ωχαδερφισμού και του… ζαμανφουτισμού σε οτιδήποτε αφορά την προσπάθεια έστω και μικρής ανάπτυξης στην πόλη. Κυρίως της τουριστικής της αξιοποίησης και ανάπτυξης. Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, ότι ο κ.Χατζηγιάννογλου πραγματικά… ζει στον κόσμο του. Μπορεί οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης να αφιέρωσαν τον χρόνο τους ή να έστειλαν συνεργάτες τους σε αυτές τις συσκέψεις, αλλά ο ίδιος δεν έκρινε και δυστυχώς ακόμα και τώρα δεν κρίνει, πως έπρεπε να είναι εκεί. Συγκεκριμένα:

  • Για την σύσκεψη παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία είχε αναρρωτηθεί μάλιστα γιατί απουσιάζει το Διδυμότειχο, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Με την κυρία Ζαχαράκη έχωβρεθεί τρεις φορές. Έχουμε ζητήσει από αυτήν να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα. Η κ.Ζαχαράκη γνωρίζει προτού ακόμα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, τα προβλήματα και τα αιτήματα του δήμου Διδυμοτείχου. Δεν υπάρχει θέμα ως προς την ενημέρωση για την κυρία Ζαχαράκη για το τι συβαίνει εδώ”. Τα προβλήματα βέβαια, που όπως είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου γνωρίζει η αρμόδια υφυπουργός, δεν έχουν λυθεί και παραμένουν. Τίποτα δεν έγινε, αλλά ο κ.Χατζηγιάννογλου δεν έκρινε αναγκαίο να πάει στην Αλεξανδρούπολη και να τα ξαναθέσει απαιτώντας λύσεις.
  • Για την σύσκεψη με την ΓΑΙΟΣΕ οι απαντήσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερη…απόλαυση: “Η ΓΑΙΟΣΕ πέρα από την ενημέρωση που έκανε στους δημάρχους, χωρίς να έχει αίτημα να τους ζητήσουμε πράγματα, υπήρχε και διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά στο διαδίκτυο. Το τρένο θα περάσει είτε είναι ο δήμος Διδυμοτείχου εκεί, είτε όχι. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν είτε είναι ο δήμος Διδυμοτείχου εκεί, είτε όχι. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την αξιοποίηση κτιρίων, έχει επιλεγεί από την ίδια την ΓΑΙΟΣΕ. Είναι δικό της περιουσιακό στοιχείο και θα τους ανακαινίσει και λειτουργήσει όπως κρίνει αυτή. Συνομίλησα με τους άλλους δημάρχους, είχαν συγκεκριμένα θέματα. Σε μας δεν υπήρχε κάτι σοβαρό”!!!
  • Για την τρίτη σύσκεψη τουριστικής επίσης αρμοδιότητας, που αφορούσε και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης, είπε:”Έχουμε κάνει αιτήματα προς την Περιφέρεια να χρηματοδοτηθούν και η Περιφέρεια μας παραπέμπει στο νέο ΕΣΠΑ. Από την ώρα που θα εγκριθεί και ξεκινήσει το νέο ΕΠΣΑ και περάσουν και 2 χρόνια, τότε να μας κατηγορήσετε αν δεν έχουμε καταθέσει κάτι”. Μα στη συγκεκριμένη σύσκεψη η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ζήτησε από όλους τους δήμους να καταθέσουν αιτήματα για χρηματοδοτήσεις έργων τουριστικού ενδιαφέροντος, να θέσουν τους προβληματισμούς, τα αιτήματα και τις απορίες τους. Γι αυτό πήγαν οι άλλοι δήμαρχοι του Έβρου, συνοδευόμενοι και από συνεργάτες τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ… ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Τώρα που ακούσατε τις απαντήσεις προκλητικής… ανικανότητας, αδιαφορίας, ασχετοσύνης και έλλειψης στοιχειώδους αναπτυξιακής λογικής του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, να θυμίσουμε δυο πράγματα που αφορούν δύο από τις τρεις συγκεκριμένες συσκέψεις:

  1. Ο κ.Χατζηγιάννογλου που συναντήθηκε όπως είπε τρεις φορές με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και της έθεσε ζητήματα που πρέπει να λυθύν, μαζί με την δημοτική του αρχή… δεν πήραν πρέφα και δεν υπέβαλλαν αίτηση στον διαγωνισμό του ΠαγκόσμιουΟργανισμού Τουρισμού, για την ανάδειη του Best Tourism Village που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και αρμόδια ήταν η κ.Ζαχαράκη. Υπέβαλλε ο δήμος Σουφλίου και τον κέρδισε και είναι ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας που ανήκει στα Best Tourism Village του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Είναι δεδομένο πως αν το Διδυμότειχο είχε υποβάλλει πρόταση, θα κέρδιζε αυτό λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του. Αν συναντήσει πουθενά τον Θανάση Γουρίδη, ας το ρωτήσει σχετικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.
  2. Στην σύσκεψη με την ΓΑΙΟΣΕ, ο κ.Χατζηγιάννογλου είπε πως δεν πήγε (την ίδια ώρα να θυμίσουμε… χόρευε στο προαύλιο του Δημαρχείου με τον Θόδωρα τον Σκίνδρη που είχε ντυθεί καρναβάλι για τον Μπέη, ξέρετε το νέο… κολαούζο του), γιατί δεν υπήρχε κάποιο θέμα να θέσει. Επίσης είπε ότι το τρένο θα περάσει από εκεί που αποφασίστηκε, είτε είναι ο δήμος Διδυμοτείχου εκεί, είτε όχι. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν είτε είναι ο δήμος Διδυμοτείχου εκεί, είτε όχι. Μόνο που ο συνάδερφος του δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος πήγε στην συγκεκριμένη σύσκεψη και… όρμησε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Βίντση ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ η σιδηροδρομική γραμμή και ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. Επίσης ζήτησε ή ΑΠΑΙΤΗΣΕ καλύτερα, να παραχωρηθούν στον δήμο Σουφλίου κτίρια που ανήκουν στην ΓΑΙΟΣΕ και το πέτυχε και αυτό.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και από τις απαντήσεις του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο άνθρωπος είναι κατώτερος των περιστάσεων, χαμηλών προσδοκιών και τόσο η πόλη όσο και τα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου θα συνεχίσουν την πορεία μαρασμού και ερήμωσης, όσο υπάρχει η συγκεκριμένη νοοτροπία Χατζηγιάννογλου και της δηοτικής του αρχής. Η πορεία δείχνει μη αναστρέψιμη για την περιοχή.