Πένθος και θλίψη για τον θάνατο του Εβρίτη γιατρού, Καθηγητή Νευροχειρουργικής ΑΠΘ Χρήστου Τσονίδη

 

“Έφυγε” από τη ζωή ο Εβρίτης διακεκριμένος γιατρός Χρήστος Τσονίδης, πρώην Διευθυντής της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τακτικός Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του, βυθίζοντας στο πένθος και την θλίψη την Ορεστιάδα απ΄ όπου κατάγονταν αλλά και την Θεσσαλονίκη όπου ζούσε και εργαζόταν.

Ο εκλιπών ήταν σπουδαίος επιστήμονας, εργάστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το 1989 μέχρι  το  2022 που συνταξιοδοτήθηκε,στη Διεύθυνση της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ. Ήταν αδερφός της γνωστής δημοσιογράφου Βικτωρίας Τσονίδου, η οποία διετέλεσε Διευθύντρια της ΕΡΤ Ορεστιάδας αλλά και της Δημοτικής Τηλεόρασης της πόλης.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με μήνυμα του, αποχαιρετά έναν εξαιρετικό συνεργάτη και επιστήμονα. «Ο Χρίστος Τσονίδης ήταν και θα παραμείνει ένα κομμάτι του Νοσοκομείου, καθώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο από τον Μάιο του 1989 μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση, το εργασιακό του ήθος και την επιτυχημένη Διεύθυνση της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ μέχρι τη συνταξιοδότησή του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ιπποκρατείου

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Χρίστου Τσονίδη, πρώην Διευθυντή της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ, Τακτικού Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και εξαιρετικού συνεργάτη μας. Ο Χρίστος Τσονίδης ήταν και θα παραμείνει ένα κομμάτι του Νοσοκομείου, καθώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο από τον Μάιο του 1989 μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση, το εργασιακό του ήθος και την επιτυχημένη Διεύθυνση της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Ο Διοικητής, οι Αναπληρωτές Διοικητές, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό Παράδεισο φίλε Χρίστο…

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΟΝΙΔΗ


Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Και οι Πρόεδροι των Τμημάτων ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής Του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θλίψη πληροφορήθηκαν την απώλεια ουτ διατελέσαντα Καθηγητή Νευροχειρουργικής και τέως Διευθυντή της Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, επιφανούς επιστήμονος και λαμπρού δασκάλου,
ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΟΝΙΔΗ 
και εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.
Ο Κοσμήτορας της Σ.Ε.Υ.: Καθηγητής Θ. Ι. Δαρδαβέσης
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής: Καθηγητής Κ. Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής: Καθηγητής Π. Φορτομάρης
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής: Καθηγητής Κ. Καχριμάνης
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής: Καθηγητής Αθ. Πουλόπουλος