Πένθος και θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Σουλακάκης

Πένθος και θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Σουλακάκης

Θλίψη και πένθος στην Αλεξανδρούπολη, αφού πέθανε σε ηλικία 92 χρόνων ο πρώην δήμαρχος Τάσος Σουλακάκης, που έγραψε σημαντική ιστορία με την παρουσία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης και της περιοχής γενικότερα.

Την είδηση έκανε γνωστή πριν λίγη ώρα με ανάρτηση του ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, εκφράζοντας τα ολόψυχα συλλυπητήρια του στην σύζυγο του Λίτσα και στα τρία παιδιά του Ζωή, Λία και Δημήτρη.

Ο αείμνηστος Τάσος Σουλακάκης διετέλεσε δήμαρχος για 11 χρόνια, από την 1η Ιανουαρίου 1979 έως και την 31 Δεκεμβρίου 1990. Εξελέγη το 1978 με ποσοστό 54,67% στον 2ο γύρο και επανεξελέγη το 1982 και το 1986 με ποσοστό 60,38 και 50,33% αντίστοιχα από τον 1ο και τον 2ο γύρο αντίστοιχα. 

Είχε καταγράψει  μερικές σκέψεις πγια την αυτοδιοίκηση  στο βιβλίο του “Στην πόλη και στο δήμο Μια αφήγηση, μια εξομολόγηση”, όπιυ έγραε μεταξύ άλλων:

“…..το μυστικό της επιτυχίας για έναν δήμαρχο είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και να προτρέπει τους συνεργάτες του να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους στην υλοποίηση των στόχων που θέτει η δημοτική αρχή, αλλά και η σύνθεση των απόψεων των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων είναι ακόμη μια προϋπόθεση για μια πετυχημένη δημοτική αρχή….”