ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Συνωστισμός στη… δεξιά πολυκατοικία του δήμου Αλεξανδρούπολης, κυρίαρχος ο Ζαμπούκης στην κεντροαριστερά

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Συνωστισμός στη… δεξιά πολυκατοικία του δήμου Αλεξανδρούπολης, κυρίαρχος ο Ζαμπούκης στην κεντροαριστερά

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου έχει ξεκινήσει. Αν και δεν ανακοινώθηκε ακόμα επίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες τις δύο υποψήφιες γυναίκες που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο της για το νομό Έβρου.

Οι δυσκολίες που υπήρχαν για την εξεύρεση της δεύτερης γυναίκας, τελικά ξεπεράστηκαν με την επιλογή της πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Έβρου Ευαγγελίας Κοσμίδου, μετά τις αρνήσεις  στις κρούσεις που έγιναν σε διάφορες άλλες περιπτώσεις και εννοούμε την Κατερίνα Φωτιάδου, την Βάγια Καραφείζη και την Χριστίνα Καπετανίδου.

Επιλέχθηκε τελικά μια νεαρή και ενεργή στα κομματικά πράγματα του νομού, μαζί με την εκ Σαμοθράκης δημοτικό σύμβουλο Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, εγώ όμως αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στην… δεξιά πολυκατοικία όσον αφορά το δήμο Αλεξανδρούπολης.

Συνωστισμός στην… δεξιά πολυκατοικία του δήμου Αλεξανδρούπολης

Γιατί στις δεδομένες υποψηφιότητες του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και του Σταύρου Σταυράκογλου, ο οποίος πρώτος από τους νέους υποψηφίους και με ορθόδοξο, οργνωμένο τρόπο ανακοίωσε την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, προστέθηκαν τις προηγούμενες μέρες άλλες δύο υποψηφιότητες μέσω… ραδιόφώνων.

Τουλάχιστον στα λόγια αυτή την στιγμή, γιατί είναι ακόμα εξαιρετικά αμφίβολο αν τελικά θα ευδοκιμήσουν και θα φτάσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν και θα πρέπει να κατατεθούν οι συνδυασμοί των δημοτικών παρατάξεων στο Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης.

Κι εννοούμε τονΑντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, που αδιόρθωτος μια ζωή, επέλεξε πάλι τα γνωστά, αμφιλεγόμενα τερτίπια του.  Αρχικά με δημοσίευση  φωτογραφίας με αόριστο περιεχόμενο και την επόμενη μέρα με δηλώσεις σε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, όπου δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Όπως είχε κάνει δηλαδή λίγες μέρες νωρίτερα και ο Στάθης Ασπιώτης, ο οποίος  επίσης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις αλλά και με συνέντευξη του σε ιντερνετικό σάιτ,  ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ,καθώς και το όνομα της παράταξής του. Δίδοντας συνέντευξη σε… καφετέρια. Όταν αντμεγωπίζεις με τέτοια… σοβαρότητα την υποψηφιότητα σου, τι να προσθέσουμε εμείς.

Αυτό για τον… ιδιωτικό τομέα τι το ήθελε;

Τώρα λοιπόν από την… δεξιά π0λυκατοικία οι υποψήφιοι έγιναν τέσσερις. Όσον αφορά την πιο πρόσφατη, τουλάχιστον στις δηλώσεις, αυτή του Δημήτρη Πέτροβιτς, έχω να παρατηρήσω πως όσα είπε στις δύο συνεντεύξεις του, θα μπορούσαν  να γεμίσουν όχι ένα, άλλα 10 ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ.

Γιατί προκαλεί  όχι μόνο τη δική μας νοημοσύνη, αλλά όσων τον γνωρίζουν, λέγοντας διάφορα για τον ιδιωτικό τομέα που δούλεψε. Όταν όλοι γνωρίζουν  ότι ως δημοσιογράφος, από την εποχή ακόμα του ΕΙΥΑΑΠΟΕ (Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων)  της Βιργινίας Τσουδερού, είχε κρατικοδίαιτες θέσεις.

Ως Γραφείο Τύπου στην Περιφέρεια ΑΜΘ επίσης, πότε με το Μιχάλη Αγγελόπουλο πότε με τον Δημήτρη Σταμάτη και στη συνέχεια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι συνάδερφοι του στην Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και την Θράκη τα θυμούνται αυτά. Ότι πάντα είχε την… ασφάλεια του κρατικού μισθού.

Για  να συνεχίσει φυσικά από το 2014 και μετά, με τον μισθό του ΑντιπεριφερειάρχηΈβρου, τον οποίο μάλστα σκοπεύει να διατηρήσει όπως δήλωσε στη συνέντευξη του στον Σταύρο Αποστολίδη, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Κάτι που μόνο  ηθικό δεν είναι και δεν αναφέρομαι τόσο στον μισθό, όσο για την παραμονή του στο πόστο του Αντιπεριφερειάρχη.

Είναι ηθικό να “χρησισμοποιεί” τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη;

Θα είναι δηλαδή υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, όπως τουλάχιστον δήλωσε, αλλά δεν θα παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Έτσι θα χρησιμοποιεί κανονικά το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για να τρέχει στον προεκλογικότου αγώνα. Θα χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του γραφείου του για να επικοινωνεί με υποψηφίους συμβούλους ή με τον  κόσμο ζητώτας στήριξη.

Πιθανόν το χρησιμοποιεί για τις συναντήσεις του και το γραφείο του, ακόμα και τα βράδια, γιατί μου λένε πως το φως είναι αναμμένο συχνά νυχτερινές ώρες, από τότε που ξεκίνησε επαφές για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ως δήμαρχος.  Μαθαίνω επίσης, ότι έχει σχεδόν… εγκατασταθεί εκεί και είναι καθημερινά παρών, το άλλο… αστέρι. Ο Δημήτρης Κελεμίδης.

Ξέρετε, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ και της χωρίς αντικείμενο πλέον Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου, ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος στα όσα του καταλογίζουν με επιστολή τους μέλη της ΕΠΟΦΕ, την οποία δημοσίευσε το Evros-news.gr. Τον οποίο έχει δεξί χέρι ο Πέτροβιτς.

Καμιά  ανάμιξη Μέτιου

Αφήστε το απαράδεκτο και προκλητικό που είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς στη συνέντευξή του στον Αποστολίδη. Ότι δηλαδή την υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την στηρίζει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει με τίποτα, αφού δεν έχει πει το παραμικρό στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Άλλα του έλεγε και… παρακαλούσε καιρό τώρα. Να πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα ξαναείναι Αντιπεριφερειάρχης, ώστε να εισπράττει τον μισθό του. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο Μέτιος δεν ανακατεύεται, ούτε παίρνει θέση στις δημοτικές εκλογές. Όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης αλλά κανενός δήμου της Περιφέρειας.

Αλλά Πέτροβιτς είναι αυτός, με τη γνωστή κουτοπονηριά του βγήκε και το είπε, νομίζοντας ότι θα… θολώσει τα νερά. Αντί να βγει δημόσια και να παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης και μετά να διεκδικήσει την εκλογή του στον δήμο Αλεξανδρούπολης, πληρώνοντας τα έξοδα που απαιτούνται για γραφεία, μετακινήσεις, κεράσματα, από την τσέπη του.

Παραμένει  “εξαφανισμένος” ο Λαμπάκης

Κι επειδή μιλάμε  για την δεξιά πολυκατοικία και προχθές είχαμε το Σάββατο του Λαζάρου, ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που ελπίζει να  “αναστηθεί” στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και να μην γίνει οριστικά τέως δήμαρχος, παραμένει, δημόσια τουλάχιστον, “εξαφανισμένος”.

Ειδικά στην περίπτωση της Έκθεσης Διαχειριστικού Ελέγχου για το Γραφείο Κίνησης του δήμου Αλεξανδρούπολης, που  ειδικά αυτός έφτασε μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα για να ζητήσει την παράδοση τηςν αν και του έχει παραδοθεί εδώ και πολλές ημέρες, δεν είπε το παραμικρό.

Δεν έκανε καμιά δήλωση, όχι μόνο στην επίσημη σελίδα της παράταξής του που γράφονται τα… μύρια όσα καθημερινά για τη δημοτική αρχή, αλλά δεν δημοσιεύτηκε τίποτα αλλά ούτε και στην ιστοσελίδα που έχει μεταβληθεί σε γραφείου τύπου της παράταξής του.

Μήπως γιατί τα αποτελέσματα του διαχειριστιού ελέγχου, από τις αρχές του 2016 έως τον Ιούνιο του 2021, δημιουργούν ερωτηματικά για όσα συνέβησαν την δική του περίοδο ως δημοτική αρχή; Γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε επισημάνει στον κ.Λαμπάκη πως όταν βγουν τα αποτελέσματα της έκθεσης θα έχει ενδιαφέρον.

Κυρίαρχος στην κεντροαριστερά ο Ζαμπούκης

Μια και αναφερθήκαμε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, να επισημάνουμε ότι ενώ  υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων και αναγκαστικά θα γίνει  “εμφύλιος” στη… δεξιά πολυκατοικία για το δήμο Αλεξανδρούπολης, ο Γιάννης Ζαμπούκης δείχνει να είναι κυρίαρχος στην κεντροαριστερά.

Γιατί μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Καραβασίλη που τελικά… έκανε πίσω και δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος που να προέρχεται είτε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο κ.Ζαμπούκης έχει στην παράταξη του και πολλά πρόσωπα που προέρχονται από την κεντροδεξιά.

Όπως οι Αντιδήμαρχοι του Θόδωρος Βουρδόλης, Ηλίας Δαστερίδης και Δημήτρης Κολγιώνης,  ενώ μαθαίνω ότι έχει ήδη συμφωνήσει και με υποψηφίους οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κινείται εδώ και αρκετό καιρό μεθοδικά και προγραμματισμένα στην ολοκλήρωση του συνδυασμού του.

Όταν απελευθερώθηκε από τις  “ομηρίες”

Φαίνεται λοιπόν να είναι κυρίαρχος στο λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, αφού κατάφερε, παρά τα τεράστια εμπόδια που αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα, στην προσπάθεια του να διοικήσει το δήμο,  να βελτιώνεται καθημερινά. Μην ξεχνάμε όσα είχε να αντιμετωπίσει όταν εκλέχθηκε το καλοκαίρι του 2019 και επί μήνες βρισκίταν στην… ομηρία των συνεχών δικαστικών προσφυγών του πρώηνδημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ξεχνάτε ότι έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας την εκλογή του και για μήνες η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορούσε να λειτουργήσει ήρεμα και με αυτοπεποίθηση; Ξεχτνάτε ότι στη συνέχεια υπήρχε το γνωστό… σύστημα Αντώνη Καμελίδη που προσπαθούσε να τον έχει σε μία ιδιότυπη”ομηρία ” για να κάνει αυτό κουμάντο;

Η δυναμική κίνηση του Γιάννη Ζαμπούκη, όταν τους “καρατόμησε” όλους και εννοώ Κολιούς (που έστειλε επιστολή και απαιτούσε να αναλάβει την ΔΕΥΑΑ με συγκεκριμένους όρους), Αραμπατζήδες, Κυζιρίδηδες, Ποϊραζίδηδες, Μπαμπούρες, του επέτρεψε να αποδεσμευθεί  και κάθε μέρα που περνάει να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Για παράδειγμα, μου είπε φίλος ακούγοντας τον σε πρόσφατη Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου παρουσία του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που μίλησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Επί ώρα και χωρίς καμία σημείωση και κανένα χειρόγραφο,  παρουσίασε την σημερινή κατάσταση της Αλεξανδρούπολης του πρόντος και του μέλλοντος.

Εντελώς ασόβαρες και αναξιόπιστες

Μου τηλεφώνησε φίλος και με ρώτησε πως βλέπω τις “δημοσκοπήσεις” στο facebook που γίνονται τελευταία από άλλη ιστοσελίδα. Αρχικά του είπα ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει και να πιστεύει ότι θέλει. Απλά θυμήθηκα κάτι παρεμφερείς “δημοσκοπήσεις” που έκανε το 2019 άλλη ιστοσελίδα, όχι στο facebook αλλά στην αρχική της σελίδα και είχε βγάλει με συντριπτικά ποσοστά πρώτο το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ Παυλάρα Μιχαηλίδη.

Αν είναι να… ψηφίζει το facebook ή τα like και οι… καρδούλες,  τότε ο Πάρης Παπαδάκης από τώρα θα είχε πιάσει έδρανο στη Βουλή (μην γελάτε, το έχει πιστέψει ότι εκλέχθηκε ήδη με τον Βελόπουλο ο συγκεκριμένος). Του απάντησα λοιπόν, πως κατά την γνώμη μου πρόκειται για κάτι εντελώς αναξιόπιστο και ασόβαρο.

Γιατί μπορεί οποιοσδήποτε, που δεν είναι από τον Έβρο αλλά από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και απλά παρακολουθεί κάποια ιστοσελίδα, να ψηφίσει σε αυτήν ή μπορούν τα…μαϊμού προφίλ που υπάρχουν χιλιάδες στο Facebook, να ψηφίζουν και να διαμορφώνουν αποτελέσματα.

Φανερό τι ψηφίζει ο καθένας με το όνομα του, άρα ποια μυστικότητα;

Αφήστε όπου μπορεί ο καθένας να δει τι ψήφισε οποιοσδήποτε. Με βάση το προφίλ στο facebook, βλέπει οποιοσδήποτε ποιον βουλευτή ψήφισε ο τάδε και ο δείνα. Πάει λοιπόν περίπτερο η μυστικότητα της ψηφοφορίας και η επιλογή του καθενός που ισχύει στις κανονικές δημοσκοπήσεις και όχι οι..  αρπακολατζίδικες για να προσελκύσει κάποιος υποψηφίους.

Αν λοιπόν κάποιοι υποψήφιοι τα λαμβάνουν όλα αυτά στα σοβαρά, τότε είναι δικό τους το πρόβλημα. Γιατί όταν έρθει η ώρα της κάλπης, μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Όπως έγινε το 2019 με τους Βαγγέλη Λαμπάκη και Τάκη Τοψίδη για παράδειγμα. Και δεν αναφέρω τυχαία αυτά τα δυο ονόματα.

Ο… Ναρκαλιευτής