Θεοδωρικάκος: Έργο εθνικής ασφάλειας ο φράχτης στον Έβρο – Αν χρειαστεί θα ολοκληρωθεί με ελληνικά χρήματα

Θεοδωρικάκος: Έργο εθνικής ασφάλειας ο φράχτης στον Έβρο – Αν χρειαστεί θα ολοκληρωθεί με ελληνικά χρήματα

Στον φράχτη του Έβρου, αλλά και στο πώς η Αστυνομία συμβάλλει στην αποτροπή παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας χθες Μεγάλη  Τρίτη  (11.04.2023) στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ.Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι το 2022 η αστυνομία κατάφερε να κάνει 270.000 αποτροπές παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στο Έβρο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο ως την υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα. Δήλωσε επίσης ότι το έργο θα γίνει στο σύνολό του, αν χρειαστεί με χρήματα του προϋπολογισμού, καθώς πρόκειται για έργο εθνικής ασφάλειας.

Ο κ.Θεοδωρικάκος, που πριν λίγες ημέρες παρυσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπέγραψε στις Φέρες με τους εκπροσώπους των δύο κατασκευαστικών εταιρειών την επέκταση του φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα από την Κορνοφωλιά Σουφλίου έως τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, έδωσε άλλη μια φορά ιαι την διάσταση της συμβολής στην εθνική ασφάλεια του φράχτη.