Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα, ο κορυφαίος Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα, ο κορυφαίος Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, ο κορυφαίος Τούρκος ηθοποιός  Μπουράκ Χακί και επέλεξε να γευματίσει στο γνωστό εστιατόριο-ταβέρνα Αη Γιώργης στην Μάκρη, την οποία άλλωστε είναι γνωστό ότι επιλέγουν και πολλοί συμπατριώτες τυ που επισκέπτονται την πόλη.

Την είδηση της παρουσίας του έκαναν γνωστή με ανάρτηση τους συνοδευόμενη από την φωτογραφία που βλέπετε, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Ανδρέας Ανδρέογλου, αλλά και ένας εκ των σεφ. Ο αγαπημένος και στην Ελλάδα Τούρκος ηθοποιός, κατάγεται από την Ελλάδα όπως έχει δηλώσει και συγκεκριμένα:

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κομοτηνή και μιλάει Ελληνικά και η γιαγιά μου είναι από τη Λαμία, αλλά εγώ ήρθα το 2012 πρώτη φορά νομίζω και από τότε έρχομαι κάθε χρόνο διακοπές. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα».

Έχει πάρει μέρος τόσο σε θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα όσο και σε τηλεοπτικές σειρές, με πιο πρόσφατη την “Γέφυρα” που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και ένα μέρος της διαδραμτίστηκε και στον Έβρο και συγκεκριμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μιλώντας για τη συνεργασία του στην Ελλάδα ο Μπουράκ Χακί δήλωσε: «Μετά, το 2017 συμμετείχα στη θεατρική παράσταση  “Ο Κύκλος” με τον Γιάννη Αϊβάζη και μετά έκανα το “Σμύρνη μου Αγαπημένη” με τη Μιμή Ντενίση και  μετά τη Γέφυρα».

Για την απόφαση του   να συμμετάσχει στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» που αναφέρεται στην Μικρασιατική κατατροφή, είχε δηλώσει:

«Η Μιμή Ντενίση μου έκανε την πρόταση. Την ήξερα και μου μίλησε το 2016-2017 για την ταινία και μου έστειλε το σενάριο. Μου άρεσε πολύ και μετά αρχίσαμε να μιλάμε για την ταινία. Επί τέσσερα χρόνια επικοινωνούσαμε, κάναμε πολλές πρόβες, συναντήσεις και συζητήσεις για την ταινία και  έγινε πραγματικότητα».

Η παρουσία του σήμερα στην Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, αφού όπως λέει του αρέσει να επισκέπτεται την Ελλάδα και για διακοπές.

«Μου αρέσουν τόσα πολλά, πρώτα από όλα νιώθω άνετα εδώ, νιώθω πολύ καλά. Για μένα προσωπικά η ζωή στο νησί είναι η καλύτερη. Δεν μου αρέσουν πολύ οι πόλεις, αλλά και πάλι δουλεύω στην Αθήνα, επισκέπτομαι συχνά και τη Θεσσαλονίκη, μου αρέσουν αυτές οι δύο.

Έχω πάει στην Ηγουμενίτσα, στα Γιάννενα, στην Καβάλα, έχω επισκεφτεί πολλά μέρη μέχρι στιγμής, αλλά τα νησιά που έχω επισκεφτεί, όπως η Χίος και η Μυτιλήνη, η Ρόδος, η Σύμη, η Κω, η Σαντορίνη, είναι πολύ ωραία νησιά. Η Ελλάδα έχει πολύ ωραία νησιά και θα ήθελα να επισκεφτώ περισσότερα. Οπότε προτιμώ τα νησιά».

Πριν λίγο καιρό ο Μπουράκ Χακί είχε ευχαριστήσει δημόσια τους Έλληνες για την βοήθεια που προσέφεραν στους σεισμόπληκτους συμπατριώτες του από τον φονικό σεισμό, όπιου έχασε και δικούς του ανθρώπους:

“Πήραμε πολλά πράγματα από την Ελλάδα και ευχαριστούμε. Γνωρίζω ότι μας αγαπούν, όπως κι εμείς το αισθανόμαστε αυτό. Όποτε ήμουν στην Ελλάδα το αισθανόμουν αυτό. Σας ευχαριστούμε που είσαστε φίλοι μας, που είσαστε γείτονές μας. Έχουμε αιώνες ολόκληρους που ζήσαμε μαζί”.

Ο Μπουράκ Χακί είπε μεταξύ άλλων ότι και άνθρωποι από το περιβάλλον του έχασαν τη ζωή τους στο φονικό σεισμό: “12 άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της συντρόφου μου σκοτώθηκαν, ένας σώθηκε”, ανέφερα.