Η Ανάσταση Εβρίτη στην Ινδονησία, τη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ανάσταση Εβρίτη στην Ινδονησία, τη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

 Οι Έλληνες σε κάθε σημείο της Γης, όπως και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έκαναν Ανάσταση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια.

Ανάμεσα τους και ένας Εβρίτης, ο Παναγιώτης Πεντεφράγκας από την Ορεστιάδα, επιχειρηματίας εστίασης και έμπορος ελληνικών προϊόντων, που ζει στην Ινδονησία, την μεγαλύτερη μουσουλμανικη χώρα του πλανήτη, με πληθυσμό 275.000.000 εκατομμύρια κατοίκους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνους, ο οποίος έκανε Ανάσταση στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.
 Ανάσταση στην Ινδονησία στον Ι.Ν. Αγίας Επιφάνειας της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Σιγκαπούρης η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μαζί με τους Ορθόδοξους Ινδονήσιους, άκουσαν τον ιερέα να ψάλει το Χριστός Ανέστη στα ελληνικά και στη συνέχεια στην τοπική γλώσσα.

Χορωδία της τοπικής Μητροπόλεως έψαλε επίσης το Χριστός Ανέστη στα ελληνκά και τα ινδονησιακά, σε μια πραγματικά πολύ συγκινητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα, όπου τέτοιες στιγμές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ο Παναγιώτης, που το 2018 παντρεύτηκε στην Ορεστιάδα με την αγαπημένη του Κρίσνα και όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις έρχεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, προβάλλει με κάθε τρόπο και την επαγγελματική του παρουσία στην μακρινή Ινδονησία, την Ορεστιάδα, τον Έβρο και την Ελλάδα.