Κανένα χρίσμα ή στήριξη απ΄τη Ν.Δ σε υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ξεκαθαρίζουν Μέγαρο Μαξίμου, κόμμα

Κανένα χρίσμα ή στήριξη απ΄τη Ν.Δ σε υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ξεκαθαρίζουν Μέγαρο Μαξίμου, κόμμα

Ούτε χρίσμα, ούτε στήριξη, επίσημη ή ανεπίσημη, δεν σκοπεύει να δώσει σε υποψήφιους δημάρχους  Αλεξανδρούπολης η Νέα Δημοκρατία, τονίζουν τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Με αφορμή σενάρια, φήμες και διαδόσεις που διακινούνται από ορισμένους, υποψήφιους και… παρατρεχάμενους τους, αλλά και παρασκηνιακές κουβέντες οι οποίες γίνονται και κυκλοφορούν, επισημαίνεται στο Evros-news.gr ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο κόμμα ασχολούνται αποκλειστικά αυτή τη στιγμή και επικεντρώνονται μόνο στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαίου. Με στόχο η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να κερδίσει ,αλλά και να πάρει  υψηλό ποσοστό για να είναι κυρίαρχη των πολιτικών εξελίξεων.
Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι στην πόλη της Αλεξανδρούπολης υποστηρίζουν παρασκηνιακά και σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις,  ότι θα έχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου αν όχι το χρίσμα, τότε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έστω και ανεπίσημη. Στελέχη όμως του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των κεντρικών γραφείων της οδού Πειραιώς, υπενθυμίζουν τη δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Ιανουάριο και επισημαίνουν πως ισχύει στο ακέραιο.
Τότε, στη διάρκεα της συνέντευξης Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ  ρωτήθηκε για τα χρίσματα ή τις στηρίξεις του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Αφού ξεκαθάρισε  ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουν και πάλι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την υποψηφιότητά του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα. «Η στρατηγική του κόμματός μας είναι σταδιακά να αποστασιοποιείται από τα χρίσματα στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, σε αντίθεση -όπως είπα- με την αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού, όπου εκφράζουμε ξεκάθαρα τις πολιτικές μας προτιμήσεις».  Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού  είναι ξεκάθαρη επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τα στελέχηκαι φυσικά παραμένει σε ισχύ.
Τέσσερις  προερχόμενοι από τη Ν.Δ.
δήλωσαν ήδη ότι θα είναι υποψήφιοι
Να θυμίσουμε ότι  τέσσερις υποψήφιοι προερχόμενοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έχουν είτε δηλώσει δημόσια πώς θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, είτε έχουν εκδηλώσει την επιθυμία. Αυτοί είναι:
Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης. Να επισημάνουμε επίσης, ότι ο κ.Πέτροβιτς, λειτουργώντας με το γνωστό… κουτοπόνηρο τρόπο, προσπάθησε σε δυο   ραδιοφωνικές του δηλώσεις με τις οποίες προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις.  Αν και επεσήμανε ότι η υποψηφιότητα του θα είναι πολυσυλλεκτική, ανέφερε πως είναι μέλος της Ν.Δ και ότι είχε την στήριξη της το 201ο και το 2014 ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.
Επίσης τόνισε πως και το 2019 είχε την στήριξη του συγκεκριμένου κόμματος, ως υποψήφιος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού μπορεί ο Δημήτρης Πέτροβιτς να επιχείρησε να… θολώσει τα νερά για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις, όπως άλλωστε συνηθίζει μια και έργο και ουσιαστική δουλειά δεν μπορεί να παράξει, αλλά όλοι  θυμούνται τι έγινε στις εκλογές του 2019. Τότε που είχε ξεκινήσει ως “αντάρτης” ιδρύοντας περιφερειακή παράταξη, τη “Νέα Περιφέρεια”, με  λογότυπο, μπάνερ και συνεντεύξεις  σε Καβάλα και Κομοτηνή, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Χρήστο Μέτιο. Τελικά βέβαια αναγκάστηκε από τις εξελίξεις  να… βάλει την ουρά στα σκέλια και να επιστρέψει στο.. μαντρί, για να εξασφαλίσει την έμμισθη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
Η ουσία είναι, ότι από το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ επισημαίνουν πως ουδεμία στήριξη ή χρίσμα έχει δοθεί επίσημα ή ανεπίσημα και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο για τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Όλοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι αυτή την στιγή στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαίου και μάλιστα όσον αφορά το νομό Έβρου, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα… ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με μια από τις υποψηφιότητες, το οποίο δεν έχει πάντως πολιτική διάσταση.