“Ξεκινάει την Τετάρτη 18 Απριλίου το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Αρχίζει αύριο Τετάρτη 18 Απριλίου το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή.  

Διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του γνωστού  Κομοτηναίου συνθέτη και κιθαρίστα Δημήτρη Σβυντρίδη, με την συμμετοχή πολλών διεθνούς φήμης κιθαριστών. Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Στην φετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν οι διεθνώς καταξιωμένοι κιθαριστές Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης με τον σολίστ Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και συνθέτη Δρ. Νικόλαο Ξανθούλη επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών, σε μία σύμπραξη επί σκηνής της Αρχαίας Ελληνικής Λύρας με 2 κλασικές κιθάρες.
Μαζί τους συμπράττουν η μέτζο σοπράνο Σοφία Καρακούτα και η Κομοτηναία Ευαγγελία Κοψαλίδου στην αρχαία Ελληνική λύρα.
Ακόμη το Κουιντέτο Κιθάρας της Φιλιππούπολης από την Βουλγαρία, ο Ιβάν Πετρίσεβιτς από την Σερβία, το Ντούο Μέλις (Αλέξης Μουζουράκης & Σουζάνα Πριέτο), το ντουέτο Νίκου Ζήση (Φλάουτο) και Τριαντάφυλλου Μπαταργιά (Κιθάρα), η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης & Ανατολικής Μακεδονίας αποτελούμενη από τις κιθαριστικές ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και του Δημοτικού Ωδείο Δράμας. Μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ είναι η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης την τελευταία μέρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.