Άλλοι δυο Έλληνες και δυο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για διακίνηση λαθρομεταναστών

Άλλοι δυο Έλληνες και δυο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν τις δυο προηγούμενες ημέρες (19/20-4-2023), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης,  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης,  τέσσερις(4) διακινητές, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε δασική περιοχή πλησίον του χωριού Λύρας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν  Έλληνα δράστη, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) λαθρομετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,  σε περιοχές της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από κοινού παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον δεύτερο Έλληνα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣαπώνΡοδόπης και ΣουφλίουΑλεξανδρούπολης.