Καλακίκος: Διεθνές συνέδριο Σηροτροφίας και Διεθνές τουρνουά Catch ball, φέρνουν πολλούς ξένους στο Σουφλί

Καλακίκος: Διεθνές συνέδριο Σηροτροφίας και Διεθνές τουρνουά Catch ball, φέρνουν πολλούς ξένους στο Σουφλί

Θα γεμίσει ξένους επιστήμονες αλλά και αθλητές από πολλά μέρη του κόσμου το Σουφλί τις επόμενες 10 ημέρες, με την διεξαγωγή δύο διεθνών διοργανώσεων που φέρνουν πάρα πολύ κόσμο.

Στην “πόλη του μεταξιού”  θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο της BACSA, από 24 έως 27 Απριλίου και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την αναγέννηση της Σηροτροφίας. Πάνω από 50 σύνεδροι, επιστήμονες από την Δανία, Βουλγαρία, Ιταλία,  Ρουμανία αλλά ακόμη και την Κούβα, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν την Ινδία και την Κολομβία, έρχοται στο Σουφλί για το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει ο Σύλλογος «Χρυσαλίδα», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του δήμου Σουφλίου. Μάλιστα όλοι οι συμμετέχοντες έρχονται στο Σουφλί για τέσσερις ημέρες με δικά τους έξοδα διαμονής.

Θα ακολουθήσει από 28 έως 30 Απριλίου, το Διεθνές τουρνουά Catch Ball, ένα άθλημα που είναι σαν το βόλεϊ αλλά μπορείς να πιάνεις την μπάλα και συμμετέχουν γυναικείες ομάδες. Ανάμεσα τους και η “Ίριδα Σουφλίου, που καλλιεργεί το συγκεκριμένο άθλημα και είναι από τους πρωτοπόρους στην χώρα μας μαζί με την Καβάλα. Περισσότερα από 100 άτομα, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί, ομάδες ακόμα και από την Κένυα και την Γκάνα, θα αγωνιστούν στα κλειστά γυμναστήρια του Σουφλίου και του Τυχερού.

Εκατοντάδες άτομα από το εξωτερικό, θα βρεθούν λοιπόν στο Σουφλί για αυτές τις δύο Διεθνείς διοργανώσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων της περιοχής, από Τυχερό έως και το Διδυμότειχο, έχουν γεμίσει αφού δεν έφταναν αυτά της πόλης του Σουφλίου για να καλύψουν την ζήτηση. Γεγονός που δεν θα μπορούσε παρά να αφήνει ικανοποιημένο τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, η δημοτική αρχή του οποίου κάνει πράξη την εξωστρέφεια και βάζει ξανά την  “πόλη του μεταξιού” στο επίκεντρο τέτοιων σημαντικών γεγονότων που φέρνουν πολύ κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά έσοδα στην περιοχή.

Ο κ.Καλακίκος μίλησε για τις δυο πολύ σημαντικές αυτές διεθνείς διοργανώσις στο Σουφλί, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τις θετικές και αισιόδοξες εξελίξεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*