Άθλος Ορεστιάδας: Νίκησε 3-0 την Σκύδρα, δεν χάνει την παραμονή με τέτοιο κόσμο

Άθλος Ορεστιάδας: Νίκησε 3-0 την Σκύδρα, δεν χάνει την παραμονή με τέτοιο κόσμο

Ένα βήμα από την παραμονή του στη Volleyleague απέχει πλέον ο Άθλος Ορεστιάδας, που με τέτοιο κόσμο, απλά δε χάνει!

Περίπου 2000 φίλοι της ομάδας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της διοίκησης και δίνοντας βροντερό παρών στο νέο κλειστό «Ν. Σαμαράς» έσπρωξαν την ομάδα του Γιάννη Λάιου στο 3-0 (25-15, 29-27, 25-15) επί του αξιόμαχου Αριστοτέλη Σκύδρας, που αν και υποβιβασμένος έπαιξε ελεύθερα και χωρίς άγχος για το γόητρο και την ιστορία του, στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.
Στο α’ σετ η ομάδα της Σκύδρας προηγήθηκε 4-7, αλλά μετά την ισοφάριση 7-7 ο Άθλος με πιεστικά σερβίς-άσους από Γκλαντστόουν Τζούνιορ, Κασαμπαλή και αποτελεσματικότητα σε μπλοκ-άμυνα ξέφυγε με double score 16-8. «Δυναμίτης» του Άλμπο «έγραψε» το 19-11 με τον Γιάννη Λάιο στο 22-13 να αντικαθιστά τον Κουβανό μπόμπερ με το νεαρό διαγώνιο Γιάννη Τσολακίδη, δίνοντας χρόνο συμμετοχής, καθώς η ομάδα μας πήρε εύκολα με 25-15 προβάδισμα στα σετ, 1-0.

Το β’ σετ ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και εξελίχθηκε σε… θρίλερ! Σε μία υπόδειξη άουτ του διαιτητή Ιωαννίδη στο 3-6 ο Γκένοφ αποβλήθηκε με κίτρινη-κόκκινη κάρτα για το σετ, για διαμαρτυρία. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ένταση και την νευρικότητα που προκάλεσε η αποβολή του Βούλγαρου ακραίου, διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 15-17. Ο «αντι-Γκένοφ» Γιάννη Ιωαννίδης με εντυπωσιακή pipe έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στο σετ στον Άθλο 18-17, αλλά στη συνέχεια οι Κουβανοί Φλόρες και Μέντες έδωσαν ξανά κεφάλι στη Σκύδρα με +2, 20-22.

Ο συμπατριώτης τους Άλμπο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη… Με διαδοχικές επιθέσεις του Κουβανού άσου ο Άθλος έφτασε σε σετ μπολ 24-23 και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που «έσβησαν» 5 εβρίτικα σετ μπολ, ο δικός μας Κουβανός «μπόμπερ» και το εμφατικό μπλοκ του Λίβυου κεντρικού Αλγκούλ, ζευγάρωσαν με 29-27 τα κερδισμένα μας σετ, 2-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη για την ψυχωμένη ανατροπή του προηγούμενου σετ, το γ’ σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Με το σερβίς του Ριζόπουλου και καλή λειτουργία στο μπλοκ η ομάδα μας ξέφυγε 6-1 των φιλοξενούμενων και με τον Κασαμπαλή από τη γραμμή του σερβίς η διαφορά έφτασε στην ψηλότερη τιμή της, +11, 19-7. Έτσι ο Άθλος με 25-15 έδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη 3-0 σετ και την επιστροφή των γηπεδούχων στις επιτυχίες των πλέι άουτ, όπου με 23β έφτασαν τη διαφορά στο +5 από τον ΟΦΗ (20β) με τους Κρητικούς να έχουν όμως ένα ματς λιγότερο.

Νίκη-δώρο σε κόσμο και Πρόεδρο! 

Στις δηλώσεις τους ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Λάιος και ο αρχηγός “Ρίμπο” αφιέρωσαν την πολύτιμη νικη στον υπέροχο κόσμο, αλλά και στον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Τσολακίδη, ως “δώρο” για την αυριανή του μεγάλη γιορτή!

Γιάννης Λάιος: «Κάναμε αυτό που έπρεπε που ήταν και το ζητούμενο, ψάχναμε 5 πόντους και πήραμε τους 3. Παρόλο που δεν ήταν καλό το παιχνίδι από την πλευρά μας, μας βγήκε μία νευρικότητα και ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Γκένοφ που δεν χρειαζόταν, ωστόσο το διαχειριστήκαμε και αφού πήραμε το σετ, εξελίχθηκαν όλα στη συνέχεια πιο ομαλά, πιο εύκολα. Παίξαμε πιο αργά από όσο παίζουμε στις προπονήσεις και αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε. Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά και ήταν ένα καλό δώρο από εμάς προς τον κόσμο της Ορεστιάδας, που αξίζει να του προσφέρουμε χαρές.»

Δημήτρης Ριζόπουλος: «Είναι αρκετά δύσκολοι οι αγώνες, υπάρχει πίεση όπως είναι λογικό, αλλά θεωρώ ότι με τέτοιο κόσμο αυτή η ομάδα είναι δύσκολο να χάσει!
Μία νίκη του κόσμου, που μας δίνει τρομερή ενέργεια και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι η παραμονή. Έχει μείνει ακόμη ένα βήμα, σημαντικό, τελευταίο, που εκεί θα κριθούν όλα. Είναι μια εβδομάδα που πρέπει να δουλέψουμε σωστά ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε άλλη μία νίκη. Στο β’ σετ υπήρξε μία νευρικότητα σε μία φάση που δεν ξέρω αν ήταν σωστή η λανθασμένη με την αποβολή του ακραίου μας, δημιουργήθηκε μία… αναμπουμπούλα, αλλά παρόλα αυτά αντέξαμε στην πίεση και κάναμε το 2-0, ώστε μετά ήταν πιο εύκολο για εμάς να πάρουμε το τρίποντο.

Σίγουρα η νίκη αυτή είναι και ένα δώρο για την αυριανή μεγάλη γιορτή του προέδρου μας, εκ μέρους του αρχηγού του ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία και μακάρι να πετύχουμε το στόχο της παραμονής για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί»!

Τιμήθηκε ο “ρέφερι” Τζεπκινλής για την προσφορά του

Πριν την έναρξη του αγώνα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον παρατηρητή Ζήση Σαρδάνη και δόθηκε μία ανθοδέσμη από το ΤΑΑ Άθλος στον β’ διαιτητή της αναμέτρησης, Αδαμάντιο Τζεπκινλή του συνδέσμου Θράκης για την πολυετή του προσφορά στο άθλημα και στη διαιτησία.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιάννης Λάιος): Γκλαντστόουν, Κασαμπαλής, Γκένοφ, Αλγκούλ, Άλμπο, Ριζόπουλος / λιμπερο ο Βελούδης, Ιωαννίδης, Τσολακίδης, Σπανός (λ).