Γερμανία: Οι Θρακιώτες πρωταγωνιστές στο ελληνικό πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου Herten (ΒΙΝΤΕΟ)

Γερμανία: Οι Θρακιώτες πρωταγωνιστές στο ελληνικό πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου Herten (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θρακιώτες ήταν πρωταγωνιστές στο χθεσινό Ελληνικό Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, που διοργανώθηκε μπροστά στην εκλλησία του Αγίου Δημητρίου, στην πόλη Herten της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Με  τις παραδοσιακές θρακιώτικες φορεσιές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, οι συντοπίτες μας παρουσίασαν χορούς της περιοχής μας υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας και ενθουσίασαν τους Έλληνες αλλά και Γερμανούς που βρέθηκαν στο Πανηγύρι που διοργάνωσαν οι συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται όχι μόνο στην συγκεκριμένη πόλη, αλλά και σε άλλες του κρατιδίου.

Στην διοργάνωση αυτή συμμετείχαν 13 χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες πόλεις του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου, όπου εκτός του Herten υπάρχουν οι πολύ μεγαλύτερες Ντύσσελντορφ, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Έσσεν και άλλες, παρουσιάζοντας ελληνικούς χορούς.

Μάλιστα υπήρχαν λουκάνικα από ελληνικό κρέας αλλά και σουβλάκια, που γεύθηκαν όσοι συμμετείχαν σε αυτό το ελληνικό, παραδοσιακό γλέντι, μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο  της πόλης Herten. Με Έλληνες μουσιακούς που έπαιξαν ζωντανά και το κέφι έφτασε στα ύψη, κάνοντας όσους βρέθηκαν εκεί να νοσταλγήσουν άλλη μια φορά την πατρίδα, αλλά και να αισθανθούν περήφανοι γι αυτή.