Έβρος: Αιτήσεις για παραχώρηση προς καλλιέργεια αδιάθετων εκτάσεων με 5 ευρώ το στρέμμα

Σε δημόσια ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν προς καλλιέργεια  για φέτος αδιάθετες εκτάσεις με 5 ευρώ το στρέμμα, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή αλλά και του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου, για όσα απαράδεκτα και προκλητικά συμβαίνουν στην περιοχή των Φερών με τις δημόσιες εκτάσεις, υπήρξε η συγκεκριμένη εξέλιξη την οποία δεν  είχε επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια η Αντιπεριφέρεια Έβρου και ο Δημήτρης  Πέτροβιτς.

Η ανακοίνωση λοιπόν αναφέρει ότι:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου γίνεται γνωστό ότι διατίθενται με παραχώρηση για καλλιέργεια αδιάθετες εκτάσεις της 95/75 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 44του ν. 5035/2023 (ΦΕΚ 76/Α/28-3-2023 ).

Οι προς διάθεση εκτάσεις που είναι σε μορφή googlemap, οι οδηγίες για την συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης με τα συνοδευτικά παραστατικά αυτής, έχουν αναρτηθεί στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selida-peevrou

και στη συνέχεια στο banner με τίτλο «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΔΙΑΘΕΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Υ.Σ. 95/75 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023».

Επίσης μπορείτε να μεταβείτε απευθείας χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/peevrou/item/77860-diathesi-koinoxriston-ektaseon-tis-pys-95-1975-gia-to-etos-2023

Επισημαίνουμε ότι οι αιτήσεις με τα συνοδευτικά παραστατικά αυτών, θα μπορούν να υποβληθούν είτε με ταυτοπροσωπία, είτε ηλεκτρονικά στο e-mailagroikon.evrou@pamth.gov.gr, είτε με ταχυδρομείο στην διεύθυνση, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου / Καραολή και Δημητρίου 40 Αλεξανδρούπολη Τ.Κ. 68100 .

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31-05-2023.