Βασίλης Τσολακίδης: “Θέλουμε ο Έβρος να γίνει ένας χώρος δημιουργίας, ανάπτυξης και πολιτισμού”.

Βασίλης Τσολακίδης: “Θέλουμε ο Έβρος να γίνει ένας χώρος δημιουργίας, ανάπτυξης και πολιτισμού”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μια ακόμα ουσιαστική παρέμβαση του, κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όπως αναφέρει ο κ.Τσολακίδης λιτά και ουσιαστικά:

“Δεν μπορεί ο τόπος μας να ορίζεται αποκλειστικά ως μια στρατιωτική ζώνη με φράκτες.
Το προοδευτικό όραμα για τον Έβρο είναι η εξωστρέφεια με αξιοποίηση της διασυνοριακότητάς του σε μια σειρά από τομείς από την οικονομία μέχρι τον πολιτισμό.
Μπορούμε να το κάνουμε πράξη με ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας και εξωστρέφειας, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επίκεντρο τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής μας και τη συμμετοχή των αγροτικών συνεταιρισμών, των νέων μορφών επιχειρηματικότητας και των επαγγελματικών επιμελητηρίων.
Με ένα πρόγραμμα διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας με τα κοντινά πανεπιστήμια των γειτονικών χωρών, με κοινά project καινοτομίας και επιχειρηματικής τεχνολογικής συνεργασίας σε τομείς που μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη και στις δύο πλευρές του Έβρου. Ένα στρατηγικό σχέδιο απόλυτα εφικτό με πολλαπλά οφέλη στο γεωπολιτικό και πολιτισμικό κεφάλαιο για την ασφάλεια και την ευημερία του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης”.