Διδυμότειχο: ΒΙΝΤΕΟ απ’ την διάσωση των 39 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Διδυμότειχο: ΒΙΝΤΕΟ απ’ την διάσωση των 39 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των 39 λαθρομεταναστών, που βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Οι λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 11 γυναίκες και 15 παιδιά, είχαν μεταφερθεί από διακινητή με πλαστική βάρκα από την απέναντι τουρκική όχθη στη νησίδα, όπου και τους εγκατέλειψε.

Στο βίντεο διακρίνεται ένα φουσκωτό με τους Έλληνες αστυνομικούς να πλησιάζει την νησίδα και στη συνέχεια να μεταφέρει σταδιακά και με ασφάλεια τους μετανάστες στην άλλη πλευρά του ποταμού. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (3/5).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΑΣ. το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, 39 μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.