Ορεστιάδα: Τέσσερις συλλήψεις για αποδοχή και διάθεση 2,27 τόνων καλωδίων χαλκού – Αναζητείται ο κλέφτης

Ορεστιάδα: Τέσσερις συλλήψεις για αποδοχή και διάθεση 2,27 τόνων καλωδίων χαλκού – Αναζητείται ο κλέφτης

Συνελήφθησαν χθες (6-5-2023) βραδινές ώρες στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τέσσερις Έλληνεςκατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος πέμπτου δράστη.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο εταιρείας μεταφορών να μεταφέρει για λογαριασμό των δύο δραστών, οι οποίοι διατηρούν εταιρεία χονδρικού εμπορίου μη επικίνδυνων απορριμμάτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 2τόνων και 270 κιλών που προέρχονται από εργοστάσιο μη λειτουργικό της περιοχής της Ορεστιάδας και τα οποία διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού οι άλλοι δυο δράστες, οι οποίοι διατηρούν επιχείρηση συλλογής και εμπορίας μεταλλικών αντικειμένων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο πέμπτος δράστης αφαίρεσε τα εν λόγω καλώδια από το εργοστάσιο και τα διέθεσε προς πώληση στους δύο δράστες.

Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν επιπλέον 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας γεωργικής άρδευσης για τα οποία ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Κατασχέθηκαν συνολικά 2,27 τόνοι καλωδίων χαλκού και τα 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας γεωργικής άρδευσης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.