«Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,  παρουσιάζεται στη  Βιβλιοθήκη Σουφλίου

«Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,  παρουσιάζεται στη  Βιβλιοθήκη Σουφλίου

Το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα,  με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», θα παρουσιασθεί στη Βιβλιοθήκη του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου το Σάββατο, 13 Μαΐου   2023   και ώρα 11.30  το πρωί.

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη τουΚέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας(ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π.)  του Δήμου Σουφλίου, τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και την Παραμυθόριο.

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι .

Θα ακολουθήσουν παιχνίδι με τα χρώματα και  απλά πειράματα για το ουράνιο τόξο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο  συγγραφέας  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Πληροφορίες: Βιβλιοθήκη ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου.τηλ.2554022209

Το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα  τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την  ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

«Το παραμύθι είναι ένα ταξίδι στη χώρα του ουράνιου τόξου με ξεναγό την Ουρανούλα. Η ηρωίδα της ιστορίας  αναδεικνύει τη μαγική ικανότητα που έχουμε μέσα μας να δούμε την όμορφη πλευρά της ζωής, αν επιτρέψουμε στο φως, στα χρώματα και στην ελπίδα να επικρατήσουν στη ζωή μας . Με τη θετική στάση που έχει στη ζωή, μας  δείχνει  ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε».

Η ιστορία:

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό,  σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματα της   και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί,  δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους,  ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο.

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «ΟυρανούλαΤοξούλα»  και κανείς δεν έπαιζε μαζί της.  Ώσπου μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή,  το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.