Υψηλές παρουσίες αυτή την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη – Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ίσως και Κυριάκος Μητσοτάκης

Υψηλές παρουσίες αυτή την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη – Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ίσως και Κυριάκος Μητσοτάκης

-Έρχονται ακόμα Κυριακή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και Δευτέρα ο Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υψηλές παρουσίες αναμένεται να έχουμε αυτή την εβδομάδα στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, λόγω και των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, οι οποίες πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Μαίου αναμένεται να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αρχικά επρόκειτο να έρθει την περασμένη Παρασκευή όπως έγραψε το Evros-news.gr, αλλά τελικά διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, ο κ.Τσίπρας αφού κάνει βόλτα στ5ην πόλη, θα μιλήσει στους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος του κάτω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής που βρίσκονται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου, μαζί με τα 11 μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αφού το 12ο μέλος είναι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμος. Σκοπός είναι η παρουσία στον εορτασμό των 100 χρόνων ύπαρξης της Ιεράς Μητυροπόλεως Αλεξανδρούπολης, αλλά και στις εκδηλώσεις για τα “Ελευθέρια” της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήδη… διαρρέουν από διάφορες υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα για την υποδοχή και φιλοξενία σημαντικών προσωπικοτήτων, υπάρχει σημαντική πιθανό0τητα να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της, τα “Ελευθέρια” και να παρακολουθήσει την παρέλαση στην παραλιακή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί να ήρθε τον περασμένο Απρίλιο, πραγματοποιώντας μάλιστα περιοδεία σε όλο το νομό Έβρου, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που το έκανε έως τώρα, αλλά με δεδομένο ότι είναι και υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο, υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει και πάλι την Κυριακή 14 Μαίου, αν το επιτρέψουν οι αυξημένες προεκλογικές του υποχρεώσεις.

Το σίγουρο είναι πως την Κυριακή στις εκδηλώσεις και την παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, θα παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Τη ν Δευτέρα 15 Μαίου, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, ερχόμενος από την γειτονική Κομοτηνή όπου την Κυριακή 14 Μαίου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  Ο κ. Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί τον φράχτη του Έβρου στην περιοχή των Φερών, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα κάνει πολιτική ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Πολύ πιθανό στην ίδια εκδήλωση να βρίσκεται και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που και πρόσφατα βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη.