Μια Εβρίτισσα στο αφιέρωμα των “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ” στις νέες γυναίκες που μπαίνουν στη “μάχη” της πολιτικής

Μια Εβρίτισσα στο αφιέρωμα των “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ” στις νέες γυναίκες που μπαίνουν στη “μάχη” της πολιτικής

Αφιέρωμα στις νέες γυναίκες που μπαίνουν στη “μάχη” της πολιτικής, τις υποψήφιες κάτω των 40 ετών που ξεχωρίζουν, έκανε η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαίου.

Σε αυτό υπάρχει αναφορά και σε μια υποψηφιότητα από το νομό Έβρου και συγκεκριμένα την 38χρονη δικηγόρο Κατερίνα Μπέρδου, η οποία είναι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αν και διεκδικεί πρώτη φορά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εκλογή της, έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική με την παρουσία της. Από την στιγμή άλλωστε ππου κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει πρώτη και ξεχωριστά την υποψηφιότητα της κ.Μπέρδου, αφού εκφράζει την διεύρυνση που θέλει να δώσει στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως είναι αναμενόμενο τα αθηναϊκά ΜΜΕ να αναφέρονται στην υποψήφια βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν τα “Παραπολιτικά”:

“Mε νέο αίµα ενισχύονται τα κοµµατικά ψηφοδέλτια όσο προσεγγίζουµε τις εθνικές κάλπες, µε τη γυναικεία συµµετοχή να είναι ιδιαίτερα ενισχυµένη, αφενός επειδή το επιβάλλει η υποχρεωτική ποσόστωση φύλων στα ψηφοδέλτια, αφετέρου καθώς επιδίωξη των κοµµάτων είναι να ενταχθούν στις επικείµενες εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ποιότητας της αντιπροσωπευτικής δηµοκρατίας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες εκείνες όπου η γυναικεία εκπροσώπηση στην πολιτική ζωή κινείται σε χαµηλά επίπεδα.

Στα ονόµατα των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί αλλά και σε αυτά που έχουν «κλειδώσει», αρκετές είναι οι δυναµικές γυναίκες που ρίχνονται στο κυνήγι του σταυρού και επιδιώκουν την εκλογή τους στην επόµενη Βουλή. Στον δρόµο προς τις κάλπες οι πολιτικοί φορείς, στο πλαίσιο της επιδίωξής τους για ευρύτερο ακροατήριο, στέλνουν µηνύµατα ανανέωσης στις λίστες τους και εντάσσουν νέες γυναίκες µε κοινό γνώρισµα την επιτυχία τους στον επαγγελµατικό στίβο.
Στον Έβρο θα είναι υποψήφια η 38χρονη δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου και στο Ηράκλειο η επίσης δικηγόρος Φαίδρα Καρούτσου, που προέρχεται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αξίζει να σηµειωθεί πως οι περισσότερες από τις γυναίκες νεότερων ηλικιακών γκρουπ που µπαίνουν στη µάχη του σταυρού κατέρχονται για πρώτη φορά ως υποψήφιες στις εθνικές εκλογές. Μετρώντας αντίστροφα προς τις κάλπες της άνοιξης, η Νέα ∆ηµοκρατία έδωσε  έντονα το στίγµα της ανανέωσης στις λίστες της, καθώς στον σχεδιασµό του Μαξίµου προωθήθηκε η ενίσχυση της συµµετοχής γυναικών κάτω των 40 ετών, οι οποίες θα προσελκύσουν τις νεότερες γενιές των ψηφοφόρων.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο parapolitika.gr